На Дарниці у Києві запрацює більше дитсадків: до кінця літа облаштують укриття

На Дарниці у Києві запрацює більше дитсадків: до кінця літа облаштують укриття

Укриття у дитсадку
Зведене укриття у одному з дитсадків Дарницького району Києва (скріншот з відео). Telegram/Микола Калашник

У Дарницькому районі Києва з 62 дитсадків, наразі повноцінно працюють лише 30, які мають укриття. Нині на завершальній стадії роботи з розширення площ підвальних приміщень у 8 садках, деякі вже готові й комплектуються меблями та інвентарем. Ще 19 — планують відкрити до початку навчального року.

Про це розповів очільник Дарницької держадміністрації Микола Калашник.

Посадовець розповів, що у Дарницькому районі проживає найбільша кількість дітей у Києві – понад 94 тисячі. Усі школи працюють в очному режимі, а ось з дитсадками ситуація значно гірша. Через нестачу укриттів повноцінно функціонують лише 30 закладів із 62 наявних. Ще 8 — працюють не на повну потужність через замалу площу укриттів.

Микола Калашник запевняє, що зведення захисних споруд триває.

"Знаходяться на завершальній стадії роботи з розширення площ підвальних приміщень 8 садків, деякі вже готові й комплектуються меблями та інвентарем", — йдеться у дописі посадовця.

На Дарниці у Києві запрацює більше дитсадків: до кінця літа там зведуть укриття
Зведене укриття у одному з дитсадків Дарницького району Києва (скріншот з відео). Telegram/Микола Калашник

На Дарниці у Києві запрацює більше дитсадків: до кінця літа там зведуть укриття
Зведене укриття у одному з дитсадків Дарницького району Києва. Telegram/Микола Калашник

Ще у 19 закладах, які не функціонували з початку повномасштабного вторгнення, підвальні укриття з'являться до початку нового навчального року, запевняє очільник Дарницької держадміністрації.

Також у районі зводять окремо розташовані захисні споруди, які дозволять вмістити якомога більше дітей.

"На 5 об'єктах на різних стадіях перебуває процес будівництва окремо розташованих підземних сховищ, що забезпечить вмісткість осіб відповідно до проєктних потужностей закладів", — розповів Микола Калашник.

На своїй сторінці у Telegram посадовець виклав відео облаштування укриттів у дитсадках Дарницького району.

Що відомо про укриття у Києві

За інформацією КМВА, у серпні минулого року на проєктування будівництва та капітальні ремонти укриттів у закладах освіти додатково спрямували майже 133 мільйони гривень. У місті укриттями забезпечено 83% закладів дошкільної освіти, 91% загальної середньої освіти, 95% закладів професійної та професійно-технічної освіти, 75% закладів фахової передвищої та вищої освіти.

У межах реалізації проєкту Freedom Space у Києві нові сховища побудували у чотирьох школах і дитсадках. У них є зони відпочинку і кінозал.

У багатоповерхівці на Троєщині запрацювало оновлене укриття, стіни якого прикрашає Самчиківський розпис. Двері сховища обладнані електронними приладами, що автоматично відкривають замок під час сповіщення про тривогу.

Мапа укриттів є в додатку "Київ Цифровий". Розробники додали нову функцію: у застосунку можна поскаржитись не лише на недоступні укриття, а й на їх незадовільний стан.

На початок