У Києві цього року облаштують укриття у понад 400 закладах освіти — КМВА

У Києві цього року облаштують укриття у понад 400 закладах освіти — КМВА

У Києві цього року облаштують укриття у понад 400 закладах освіти — КМВА
. Фото: Суспільне (ілюстративне)

Цього року заплановано облаштування укриттів додатково у 437 закладах освіти. Станом на 1 серпня завершено виконання робіт у 105.

Про це повідомила у Telegram пресслужба Київської міської військової адміністрації.

Зазначається, що всього освітніх установ комунальної форми власності у Києві — 1056, в яких навчаються понад 405,8 тис. дітей та молоді різного віку.

"Заклади, де наразі відсутні сховища, укладають угоди із сусідніми об'єктами господарювання, які мають укриття з достатньою кількістю місць", — йдеться у повідомленні.

У КМВА поінформували, що загалом укриттями забезпечено:

  • 83% закладів дошкільної освіти
  • 91 % загальної середньої освіти
  • 95% закладів професійної та професійно-технічної освіти
  • 75% закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Крім того, за пілотними проєктами, для кількох шкіл облаштують окремі власні підземні укриття, які розташовуватимуться на території закладу. Введення їх в роботу планується до кінця року. Форми та формати навчання оберуть за результатами проведених робіт та збільшенням місць в укриттях, зауважили в адміністрації.

Що відомо про перевірки об'єктів цивільного захисту у Києві та області

Уночі 1 червня Росія завдала ракетного удару по Києву. Внаслідок цього у Деснянському районі столиці загинули три людини: 9-річна дівчинка, її 34-річна мама і 33-річна жінка. Чоловік однієї з загиблих та жителі району стверджують, що укриття, де хотіли сховатися від обстрілу люди, було зачинене.

За дорученням Президента Володимира Зеленського 3-го червня стартувала комісія щодо перевірки укриттів у столиці. Вона оцінювала доступність та базові параметри.

Спеціальна комісія щодо перевірки стану і доступності укриттів Києва 10 червня закінчила перевірку всіх 4655 сховищ. За підрахунками, 15% укриттів придатні без зауважень, повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Мапа укриттів є в додатку "Київ Цифровий". Розробники додали нову функцію: у застосунку можна поскаржитись не лише на недоступні укриття, а й на їх незадовільний стан.

У Київській міській прокуратурі повідомили, що правоохоронці розслідують можливе розкрадання грошей, які були виділені на ремонт укриттів у столиці.

За клопотанням Шевченківської окружної прокуратури Києва суд зобов'язав балансоутримувача привести у належний стан укриття для містян. Сховище в аварійному стані й непридатне для використання.

Подільська окружна прокуратура Києва через суд зобов'язала балансоутримувача привести у належний стан сховище для жителів столиці. Захисна споруда цивільного захисту, площею 420 кв.м, може розмістити 450 людей.

На початок