Наслідки ударів РФ по енергетиці: у Києві можуть відключати світло для промисловості та бізнесу

Наслідки ударів РФ по енергетиці: у Києві можуть відключати світло для промисловості та бізнесу

Для промисловості та бізнесу Києва можливі відключення електроенергії в період з 18:00 до 24:00. Такі заходи змушені застосовувати по всіх регіонах через дефіцит в енергосистемі після атак РФ по енергооб'єктах. Побутових споживачів не відключатимуть, але закликають економити електрику.

Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація у Telegram.

За даними КМВА, влада столиці шукає шляхи економії, щоб послабити вплив дефіциту електрики на життєдіяльність міста. Зокрема, вирішили мінімізувати вечірнє освітлення вулиць. Повністю вимикати всі ліхтарі не будуть, знизять лише яскравість освітлювальних приладів. У КМВА сподіваються, що це дозволить заощадити близько 20% електроенергії.

"Постачання електроенергії в квартири киян відбуватиметься без обмежень", — запевняє начальник КМВА Сергій Попко.

Водночас він закликає жителів столиці ощадливо користуватись електроприладами, особливо у години "пікових" навантажень: з 18:00 до 23:00.

"Не вмикайте всі потужні електроприлади одночасно, перенесіть прання на ніч, вимикайте світло в порожніх приміщеннях. Допомагайте своєю економією балансувати енергосистему! Так ви допоможете "Укренерго" уникнути потенційних крайніх заходів — застосування аварійних відключень для побутових споживачів по всій Україні", —зазначив Сергій Попко.

Що відомо про атаку РФ на об'єкти енергетики України 8 травня

У ніч проти 8 травня російські війська атакували територію України ракетами й ударними безпілотниками типу "шахед". РФ атакувала об'єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано- Франківській, Вінницькій областях.

У компанії ДТЕК повідомили, що Росія росія атакувала три їхні теплоелектростанції. Серйозно пошкоджене обладнання.

8 травня війська РФ завдали значних уражень й об'єктам гідроенергетики. Унаслідок обстрілів дві українські ГЕС були виведені з експлуатації, повідомили в "Укргідроенерго".

У компанії "Укренерго" 9 травня повідомили, що в енергосистемі України спостерігається значний дефіцит електроенергії через масштабні пошкодження електростанцій внаслідок атак РФ. З 18:00 до 24:00 споживання промисловості буде обмежуватись, а при зростанні споживання можливі аварійні відключення.

На початок