"Евакуація неможлива, йдуть активні бої". Начальник адміністрації та речник ОСУВ "Хортиця" — про ситуацію в Очеретиному

"Евакуація неможлива, йдуть активні бої". Начальник адміністрації та речник ОСУВ "Хортиця" — про ситуацію в Очеретиному

Ексклюзивно

Станом на ранок 24 квітня за Очеретине, що неподалік Авдіївки, йдуть бої. У селищі лишаються близько 200 жителів, евакуація звідти неможлива.

Про це Суспільне Донбас повідомив начальник Очеретинської СВА Микола Коваленко.

"До цього моменту евакуація була постійна, люди відмовлялись виїжджати. "Білий Янгол", хто погоджувався, їх вивозили. Люди, які залишились, вони відмовлялись від евакуації. А зараз вона неможлива, тому що там йдуть активні бойові дії. На сьогодні, по офіційним даним, Очеретине ще залишається в громаді.", — розказав Коваленко.

Він уточнив, що близько 200 людей залишаються в Очеретиному.

Аби мати змогу прорвати українську оборону на напрямку Новобахмутівка — Очеретине армія РФ ввела додаткові резерви — 55 окрему мотострілецьку бригаду ЗС РФ, повідомив Суспільне Донбас речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

"На меті росіян створення плацдарму на напрямку Бердичів, Очеретиного для проведення подальших бойових дій. Наші захисники роблять все можливе, аби росіяни не мали просування в районі Бердичів, і їм це вдається. В районі Очеретиного тривають бої, ситуація під контролем підрозділів ЗСУ", — розповів речник.

Напередодні, 23 квітня, Волошин повідомив, що російські війська намагаються закріпитися в південній частині селища, проте цей район — під "вогневим контролем української артилерії, а переважну частину Очеретиного контролюють Сили оборони України.

Що відомо про Очеретине поблизу Авдіївки

Очеретинська громада розташована неподалік захопленої російськими силами Авдіївки. За даними керівника селищної військової адміністрації Миколи Коваленка на 13 квітня, в Очеретинській громаді лишались 620 людей. У самому селищі були 250 жителів.

До 2014 року у громаді було 40 населених пунктів, після 2014 — окуповані були три населені пункти. До повномасштабного вторгнення у 37 населених пунктах проживали майже 24 тисяч людей.

Наприкінці лютого 2024 року з Очеретинської громади евакуювали всіх дітей.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок