Музика в TIkTok повернеться — Universal Music уклала нову ліцензійну угоду

Музика в TIkTok повернеться — Universal Music уклала нову ліцензійну угоду

Музика в TIkTok повернеться — Universal Music уклали нову ліцензійну угоду
Тейлор Свіфт. Rolf Vennenbernd/Getty Images

Universal Music Group та TikTok уклали нову ліцензійну угоду, що забезпечить "значні та провідні в індустрії переваги для сім'ї UMG" .

Про це повідомляє Universal Music Group.

"Спільна угода знаменує собою нову еру стратегічної співпраці між двома організаціями, заснованої на спільному зобов’язанні допомогти артистам і авторам пісень UMG реалізувати свій творчий та комерційний потенціал", — йдеться у заяві UMG.

Каталог Universal, який налічує близько 4 мільйонів пісень та 3 мільйонів записів, повернеться на платформу протягом одного-двох тижнів. Музика повернеться також на відео, з яких вона зникла.

CEO та голова правління UMG Лючіан Грейндж заявив, що нова ліцензійна угода — це "нова глава у наших відносинах з TikTok, зосереджена на цінності музики, першорядності людського мистецтва та добробуті творчої спільноти".

"Це чудова новина та загалом кейс в музичній індустрії, коли принципова позиція UMG дозволила переглянути умови співпраці та відстояти права артистів. Зокрема артистів нашого лейбла, адже enko є прямим партнером UMG. Ми тішимося, що компанії досягли згоди, але найприємніше те, що нові умови гарантують поліпшення умов роялті для артистів, нові можливості та забезпечення захисту авторських прав", — коментує Катерина Дмитренко, СЕО лейблу ENKO.

Музика в TIkTok повернеться — Universal Music уклали нову ліцензійну угоду
Сер Лучіан Грейндж на саміті Music + Health Summit від Universal Music Group і Thrive Global. Michael Buckner/Billboard via Getty Images

Разом компанії мають узгодити нові шляхи для монетизації музики, а також TikTok співпрацюватиме з UMG, щоб видалити несанкціоновану музику, згенеровану штучним інтелектом.

У лютому та березні з TikTok видалили мільйони пісень, зокрема твори Тейлор Свіфт, Біллі Айліш, Дрейка, The Weeknd, Лани Дель Рей. Universal Music Group та TikTok не дійшли згоди щодо виплат за записи, які згенерував штучний інтелект із використанням матеріалів UMG. Окрім того, Universal заявила, що TikTok не видаляв вчасно контент, порушуючи авторські права лейбла. Видалення стосувалося й українських артистів.

Оновлено 3 травня: додано коментар представниці компанії ENKO.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок