OTOY та YAGODY виступлять на фестивалі Sziget в Будапешті: хто з українців буде ще

OTOY та YAGODY виступлять на фестивалі Sziget в Будапешті: хто з українців буде ще

OTOY обіцяє "розвалити сцену" на фестивалі Sziget
Репер OTOY. Фото: Ігор Ткач/Радіо Промінь

Четверо українських виконавців виступлять на цьогорічному фестивалі Sziget в Будапешті: репер OTOY, театрально-музичний етногурт YAGODY, DJ-ка Дарія Колосова та DJ-гурт Artbat. Фестиваль триватиме із 7 по 12 серпня.

Про це йдеться на сайті фестивалю.

OTOY виступатиме 8 серпня. Його фестиваль називає "одним із найконцептуальніших українських реперів сьогодення". У 2023 році репер виступав у перерві до півфіналу пісенного конкурсу "Євробачення".

Репер у своєму Instagram так прокоментував появу в програмі музичного фестивалю:

"Тому, поки ми ше живі — то дамо трішки тої української енергетики на фестивалі Sziget, вже цього літа. Най світ побачить, що означає «розвалювати сцену»".

Дарія Колосова — DJ-ка з 12-річним досвідом створення електронної музики. Її диджейсет на берлінській радіостанції Hör набирає 900 тисяч переглядів, а сама Дарія вважає музику "справжнім способом спілкування", як зазначають на фестивалі. Вона виступить зі своїм сетом 9 серпня.

Гурт електронної Музики Artbat, виконавці якої Артур Кривенко та Віталій "Батіш" Лимаренко створюють композиції в жанрі техно та хаусу, виступить на фестивалі 12 серпня.

"Стрімкий підйом ARTBAT з андеграунду до світової слави залишив незмивний слід у серцях ентузіастів електронної музики по всьому світу", — йдеться в описі фестивалю.

Етногурт YAGODY брав участь у нацвідборі на "Євробачення-2024", тоді він посів 5 місце. На фестивалі Sziget гурт виступить 12 серпня.

Що відомо про фестиваль Sziget

Це один із найбільших європейських фестивалів, що відбувається щоліта в серпні з 1993 року на дунайському острові Гайооґяарі-сіґет в Обуді. Цьогоріч він триватиме із 7 до 12 серпня.

У програмі фестивалю будуть Кайлі Міноуґ, Том Оделл, Сем Сміт, Halsey, Stormzy, Skrillex, Ліам Ґаллагер та багато інших.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок