УКФ звернеться до НАЗК через можливий конфлікт інтересів: поки зупинили відбір за трьома програмами

УКФ звернеться до НАЗК через можливий конфлікт інтересів: поки зупинили відбір за трьома програмами

Український культурний фонд (УКФ)
Український культурний фонд звернеться до НАЗК. Фото: Український культурний фонд

Український культурний фонд (УКФ) звернеться до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) щодо потенційного конфлікту інтересів між деякими членами наглядової ради та дирекцією УКФ у питанні оцінювання проєктів поточного грантового сезону.

Про це стало відомо з Facebook-сторінки УКФ.

На час розгляду звернення НАЗК фонд призупиняє конкурсний відбір проєктних заявок за програмами "Культурна спадщина", "Відновлення культурно-мистецької діяльності" та "Культура. Регіони" — щоб "запобігти можливим маніпуляціям громадською думкою". За рештою програм відбір триває.

"Члени наглядової ради та дирекція, високо цінуючи довіру культурно-мистецької спільноти до інституції, свідомі того, що конкурсний відбір повинен бути об'єктивним та неупередженим, аби не поставити під сумнів давно задекларовані Фондом принципи відкритості та прозорості в роботі. Прошу митців та діячів культури з розумінням поставитися до вимушеної паузи в конкурсному відборі за програмами. Це своєрідна плата за прозорість в роботі. Очікуємо від НАЗК роз'яснення наших подальших кроків, аби мати змогу рухатися далі", – сказала голова наглядової ради УКФ Наталія Кривда.

Український культурний фонд також наголосив, що впродовж семи років "послідовно укріплює систему прозорості та відкритості" — і ці поняття є "засадничими цінностями" в роботі інституції.

Український культурний фонд — це державна установа, створена 2017 року, що сприяє розвитку національної культури та мистецтва. УКФ розподіляє кошти на підтримку культурних проєктів.

Цьогоріч відбулося оновлення наглядової ради фонду. До неї увійшли Олександр Книга, Юрій Савчук, Володимир Воробей, Богдан Логвиненко, Олеся Жураківська, Володимир Шейко, Богдана Півненко та Вікторія Ярмощук. А очолила наглядову рада Наталія Кривда.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок