QIRIM від Джамали з'явився у списку найкращих релізів World Music Charts Europe

QIRIM від Джамали з'явився у списку найкращих релізів World Music Charts Europe

QIRIM від Джамали з'явився у списку найкращих релізів World Music Charts Europe
. Фото: catherinesk/Instagram

Альбом кримськотатарських пісень QIRIM від Джамали опинився на 6 місці у світовому музичному чарті Європи — World Music Charts Europe.

Про це розповіла сама співачка 4 грудня у соцмережах.

Джамала додала, що це чарт національних мовників, куди щомісяця надходить понад 250 альбомів з усіх країн.

"Для мене неймовірно бути у десятці найкращих альбомів серед інших європейських виконавців. Вже сьогодні QIRIM можна почути на радіо у Чехії, Туреччині, Грузії, Британії, Нідерландах, Іспанії, Польщі, Йорданії, Греції, Латинській Америці, Німеччині, США, Канаді та навіть Японії", — написала вона.

Джамала презентувала альбом у травні 2023 року. Він складається з 14 кримськотатарських пісень із різних куточків Криму.

World Music Charts Europe заснували у травні 1991 року 11 радіопродюсерів з 11 країн від імені Всесвітньої музичної майстерні Європейської мовної спілки (EBU).

Раз на місяць фахівці з 24 європейських країн обирають зі своїх плейлістів десятку найулюбленіших композицій. Після обговорень на сайті чарту публікують перелік із 20 релізів.

джамала
Альбом Джамали потрапив у World Music Charts Europe. Скриншот із сайту World Music Charts Europe

До цього Джамала розповіла, що потрапила до трійки глобального плейліста Spotify Equal 2023. Перше місце в цьому топі посіла румунська співачка INNA, а на другому опинилась американська виконавиця Аліша Кіз.

Це глобальна ініціатива, яка має на меті усунути гендерний розрив у музичній індустрії, щоб артистки, композиторки та продюсерки мали належну видимість.

Проєкт складається з набору музичних добірок EQUAL та сестринських програм, які транслюються у 187 країнах, від Японії до Аргентини, від Польщі до Великої Британії. А з березня 2023 року — в Україні. Джамала була першою амбасадоркою проєкту

джамала
Глобальний плейліст Spotify. Скриншот плейлиста у Spotify

Крім того, альбом Qirim потрапив у відбір на Шевченківську премію 2024 року.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок