Тепер без Пушкіна: київський музей вже вдруге змінює назву

Тепер без Пушкіна: київський музей вже вдруге змінює назву

Тепер без Пушкіна: київський музей вже вдруге змінює назву
.

Два київські музеї змінили свої назви. Рішення прийнято владою Києва і введено в дію розпорядженням начальника Київської міської військової адміністрації Сергієм Попко.

"Київський музей Пушкіна" тепер матиме назву "Садиба на Кудрявці", а "Музейно-виставковий центр сучасного мистецтва" буде просто "Музейно-виставковим центром".

Тепер без Пушкіна: київський музей вже вдруге змінює назву
Скріншот із Telegram

Раніше Суспільне Культура повідомляло, що Київський музей О.С. Пушкіна уже змінив свою назву.

"Відповідно до наказу робочою назвою філії Музею історії міста Києва затверджено: "Музей побуту Києва першої половини ХІХ століття", – повідомили в музеї.

Тепер, за словами заступниці голови КМДА Ганни Старостенко, Музей історії міста Києва оголосив про його перетворення на "Садибу на Кудрявці".

"Нова назва філії Музею (...) повністю відповідає історичній епосі ХІХ – початку ХХ ст. – одного з важливих періодів в історії міста. У цей час повністю змінюється порядок влади, територіальна конфігурація Києва та архітектурний образ, а також цей період відзначається активним політичним життям. Усе це вплинуло на життя містян, змінювало їх звички, настрої, вносило помітні зміни у повсякдення", – наголосила вона.

Про зміну назви також повідомив і театр російської драми ім. Лесі Українки. Попередню назву театр носив майже 100 років.

Водночас дискусія навколо назви Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського не припиняється від квітня 2022 року. Частина викладачів, студентства, а також представники Міністерства культури та інформаційної політики, зокрема і міністр Олександр Ткаченко закликають адміністрацію змінити назву закладу, оскільки образ Чайковського вже давно й активно використовується ворожою пропагандою.

Більше про біографію Чайковського читайте у матеріалі Суспільне Культура.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок