Київський музей Олександра Пушкіна змінив свою назву

Київський музей Олександра Пушкіна змінив свою назву

Київський музей Олександра Пушкіна змінив свою назву
. Facebook: Музей Києва

Київський музей О.С. Пушкіна припиняє своє існування під цією назвою. Про це філія Музею історії міста Києва повідомила на своїй Facebook сторінці.

Згідно з дописом, роботу над зміною назви розпочато вже давно, але нині, "у дні кривавої російської війни проти України", колектив музею вирішив оприлюднити напрацювання завчасно і розповісти про це громадськості.

"Відповідно до наказу робочою назвою філії Музею історії міста Києва затверджено: «Музей побуту Києва першої половини ХІХ століття»", – повідомили в музеї.

Також після перемоги України у війні гостей та киян міста запрошують відвідати оновлений музей. Крім цього на сторінці Facebook закликали музейну спільноту стати новим ЗМІ, інформувати людей про те, що насправді відбувається в Україні, поширювати інформацію про те, як можна підтримати українців.

Київський музей Пушкіна був відкритий в 1999 році на вулиці Кудрявській, 9, де колись проживала родина Михайла Булгакова. Колекція музею складається з експонатів переважно першої половини XIX століття і налічує близько шести тисяч примірників, з яких в експозиції представлено понад 1200.

Раніше про зміну назви також повідомив театр російської драми ім. Лесі Українки. Попередню назву театр носив майже 100 років.

Читайте також

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок