У Маріуполі росіяни вивезли усі книжки з бібліотеки "на зберігання"

У Маріуполі росіяни вивезли усі книжки з бібліотеки "на зберігання"

У Маріуполі росіяни вивезли усі книжки з бібліотеки "на зберігання"
. Фото: скріншот відео

12 червня The Guardian повідомила, що команда міжнародних експертів помітила закономірність у крадіжках російськими військами цінних артефактів з українських музеїв на окупованих територіях – вони роблять це цілеспрямовано. Тепер окупанти почали вивозити й книжки. Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram повідомив, що 14 червня з уцілілого приміщення бібліотеки загарбники вивезли всі книжки "на зберігання".

"Маріуполь. ДенаZіфікація в дії. З уцілілого приміщення бібліотеки "державні волонтери" вивезли всі книги під приводом "на зберігання". І українськомовні. Англомовні. Російськомовні. Мабуть, само по собі "бібліотека" вже екстремізм з точки зору росіян. Як і освіта", — написав Андрющенко.

Посилаючись на свої джерела, радник мера розповів, що українські книжки відсортовано та завантажено в окремий автобус, який вирушив у Донецьк. "До великого багаття з українських книжок на площі Лєніна в Донецьку залишилось вже недовго…", — додав він.

Раніше Андрющенко повідомляв, що росіяни почали інвентаризацію бібліотечних фондів, вилучаючи "екстремістські" книги: "До екстремістської відносяться всі підручники з історії України... Про УПА і Степана Андрійовича взагалі промовчимо. Також підручники з літератури. Бо Стус знову екстреміст. У підсумку всі україномовні книги вилучені для знищення. Маріуполь наступний. Всі книги будуть знищені. Різниці між денаzивікацією і нацизмом вже немає".

У Маріуполі росіяни вивезли усі книжки з бібліотеки "на зберігання"
У Маріуполі росіяни вивезли усі книжки з бібліотеки "на зберігання". Фото: скріншот із відео

Читайте більше новин і матеріалів про книжки

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок