З кримським політв'язнем Богданом Зізою три місяці немає зв'язку — сестра активіста

З кримським політв'язнем Богданом Зізою три місяці немає зв'язку — сестра активіста

Ексклюзивно
Кримський художник, активіст Богдан Зіза
Кримський художник, активіст Богдан Зіза. Instagram/ Bogdan Ziza

У родини вже три місяці немає зв'язку із засудженим до 15 років позбавлення волі кримським художником та активістом з Євпаторії Богданом Зізою, якого наприкінці січня цього року етапували до російської в’язниці "Владимирський централ".

Читайте цей матеріал кримськотатарською

Про це повідомила у коментарі Суспільне Крим сестра політв'язня Олександра Баркова.

"Новин, на жаль, нема останнім часом. Він у в'язниці, і зараз немає зв'язку", — розповіла вона.

За словами сестри Зізи, з братом вона спілкувалася востаннє три місяці тому. Останні листи, які Баркова писала, йому не надходили. Причини вона не знає.

"Адвоката допускають, але він зараз далеко, тому у самого адвоката нема можливості їздити. Він (Богдан Зіза — ред.) отримує листи, але від мене — ні", — зазначила сестра кримського активіста.

Що відомо про Богдана Зізу

20 травня 2022 року стосовно кримського художника та активіста Богдана Зізи порушили кримінальну справу про "замах на теракт". Його підозрюють у тому, що він облив будівлю окупаційної міськадміністрації фарбою 16 травня та нібито намагався підпалити її.

6 червня Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону засудив кримського художника та активіста Богдана Зізу до 15 років позбавлення волі у колонії загального режиму.

10 червня Зіза розпочав голодування. Він вимагав позбавити його російського громадянства та звільнити українських політв'язнів. 27 червня кримчанин завершив голодування.

Український репер Артем Лоік записав відео на підтримку ув'язненого на 15 років художника-активіста, який в останньому своєму слові використав рядки з пісні репера - "Крила".

Українські художники розписали поїзд на честь заарештованого у Криму євпаторійського художника Богдану Зізі.

27 вересня 2023 року Військовий апеляційний суд у підмосковному місті Власиха залишив без змін вироккримському художнику — 15 років ув'язнення.

12 листопада друг політв'язня за листуванням, який отримав від нього два листи, повідомив, що Богдан Зіза знаходиться на пересиланні у виправній колонії №29 міста Перм. До цього рідні не знали де він перебуває під час етапування.

Підписуйтеся на новини Суспільне Крим у Telegram та Facebook

На початок