У Кропивницькому повторно проведуть слідство у справі матері, яку обвинувачують у вбивстві доньки

У Кропивницькому повторно проведуть слідство у справі матері, яку обвинувачують у вбивстві доньки

У Кропивницькому повторно проведуть слідство у справі матері, яку обвинувачують у вбивстві доньки
. Суспільне: Кропивницький

Провести повторне судове слідство у справі Олени Добродій, яку засудили до примусового лікування за вбивство доньки, запропонувала її адвокатка. Суд прохання задовольнив.

Клопотання адвокатка Олександра Любович внесла на засіданні Кропивницького апеляційного суду. Вона заборонила знімати свою підзахисну Олену Добродій.

Що відомо: 12-річна школярка зникла у грудні 2017 року. П'ять днів її шукали, знайшли мертвою. У той день поліція заарештувала її матір. За версією слідства, через те що донька не хотіла йти в школу, у матері виник напад люті і вона вдарила дівчину сокирою по голові. Після цього вивезла тіло в лісопосадку.

Адвокатка розповіла суддям, що письмові записи про речові докази в ухвалі, на її думку, записані з порушеннями. Тому внесла клопотання про повторне судове слідство: “Речові докази, які зазначені в ухвалі суду, зазначені з порушенням. Відеозапис огляду з місця події від 12.02.2018 року стосовно обстановки в будинку та вилучення ножів. Оскільки в ухвалі зазначено, що достеменно відомо місце скоєння злочину – будинок, але фактично жодної краплі крові в будинку не знайдено. Щодо ножів, в ухвалі зазначено, що вони вилучені в кухні, тоді як свідки повідомляли, де знаходились ножі. І це була не кухня, це була кімната”.

Бабуся вбитої дівчини Надія Гордова проти повторного судового слідства: “З моменту злочину до моменту взяття під варту Олени минуло 4 дні. Можна було викинути увесь одяг, усі ножі. Чотири доби усе вимивати і прибирати, так що нам нічого не дасть те, що ми знову оглянемо халат, або ще щось”.

Оксана Сьора, адвокатка батька Олени Добродій внесла клопотання щодо допиту судового експерта. “З 08.12.2017 по 12.12.2017, у період, в який труп дівчинки, за версією слідства, перебував на місці події і знаходився на території, відбувалася зміна погодних умов. Ішов сніг, був дощ, а коли труп оглянули, постає ряд питань, у якому стані був одяг, сама дитина. Одяг не був промоклий, наскільки ми бачимо з матеріалів справи, тобто, є імовірність того, що перед тим, як знайти труп, він був туди підкинутий”.

Прокурор Костянтин Клюкін проти допиту судового експерта: “В описовій частині висновку експертизи було детально описано, в яких речах була дівчинка і у якому вони були стані”.

Не виходячи до нарадчої кімнати суддя Володимир Гончар ухвалив таке рішення: “Суд постановив провести судове слідство в такому обсязі: допитати свідка Вулича, експерта Ярового і дослідити письмові докази зазначені у пункті другому клопотання адвоката – це дослідження висновків експертиз”.

Після засідання адвокати і прокурор відмовились давати коментарі.

Наступне судове засідання у справі Олени Добродій відбудеться 1 березня.

Що відомо

Два роки тому Кіровський районний суд ухвалив рішення про примусове лікування у психіатричній лікарні Олени Добродій. Судові слухання у справі тривали понад 9 місяців. Ось що говорила жінка на судовому засіданні у лютому 2019 року: ”Свою дитину я убити не могла. Навіть будучи у безсвідомому стані, я все одно продовжувала піклуватися про дітей. Що зі мною відбувалося, я до цього часу не знаю. Я до останнього впевнена, що не могла нікому нашкодити”.

Читайте також

На початок