У Кропивницькому судитимуть жінку, яка видала себе за дружину загиблого

У Кропивницькому судитимуть жінку, яка видала себе за дружину загиблого

У Кропивницькому судитимуть жінку, яка видала себе за дружину загиблого
. Суспільне: Кропивницький

У Кропивницькому судитимуть жительку Помічної, що у Кіровоградській області, яку підозрюють у шахрайстві. За матеріалами справи, Тетяна Присакар у 2017 році видала себе за цивільну дружину загиблого та отримала від Міністерства оборони виплату за загиблого чоловіка – один мільйон 200 тисяч гривень.

Підготовче засідання у справі шахрайства розглянули у Кіровському районному суді Кропивницького. До цього його переносили з жовтня минулого року. Журналістів на засідання не пустили через карантин – дозволили залишити камеру. За словами судді Ірини Загреби, представниця потерпілої сторони – Міністерства оборони України на засідання не прийшла. "У зв'язку з погодними умовами та скасуванням автобусного рейсу представник Міністерства оборони Воложаніна не мала змоги з'явитись на судове засідання", – сказала суддя.

Прокурор Віталій Дьолог сказав, що суть обвинувачення представить на засіданні суду.

У Кропивницькому судитимуть жінку, яка видала себе за дружину загиблого
Суспільне: Кропивницький

Підозрювана Тетяна Присакар після засідання свою позицію на камеру говорити відмовилась. Її адвокатка Оксана Комякова сказала, що з позицією захисту ще визначаються та повідомлять її на засіданні суду.

Наступне засідання відбудеться 18 березня.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Що відомо

  • Майже рік тому прокуратура оголосила жінці підозру в шахрайстві. У лютому торік Тетяна Присакар говорила, що вона вдова загиблого військовослужбовця Олександра Смураги. З чоловіком вони були у стосунках два роки і планували одружитись: "Є дуже багато людей, які нас бачили, до яких ми ходили в гості, як він ставився до дітей, купували разом речі".
  • У разі доведення вини, жінці загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
На початок