У Польщі невідомий напав з ножем на студентів з України. Генконсульство взяло справу на контроль

У Польщі невідомий напав з ножем на студентів з України. Генконсульство взяло справу на контроль

Ексклюзивно
У Польщі невідомий напав з ножем на студентів з України. Генконсульство взяло справу на контроль
. Суспільне

Міністерство захордонних справ з'ясуває деталі ножового нападу на двох студентів з України у південному польському місті Жешув. За даними польських ЗМІ, нині студенти знаходяться у лікарні у тяжкому стані, нападника розшукує поліція.

"Усі деталі інциденту з’ясовуються. Генеральне Консульство України в місті Люблін направило відповідний запит до польських правоохоронних органів", — повідомили у пресслужбі МЗС Суспільному.

У відомстві додали, що справа перебуває на контролі Генконсульства.

Як повідомляє місцеве видання TVP, інцидент близько 03:00 27 листопада в одній з квартир багатоповерхового будинку польського міста.

У поліції Жешува повідомили, що нападника ще не заарештували, а постраждалі шпиталізовані у тяжкому стані. Які саме у них травми — не уточнюється.

Радіо RMF FM уточнило, що українці знімали житло. Один з них був знайдений з пораненнями у квартирі, а другий — з багатьма ножовими пораненнями перед будинком. Крім того, у квартирі, де стався напад, було видно сліди бійки. За даними видання, третім нападником був також студент українського походження.

Водночас польське видання Nowiny24 заявляє, що нападником був однокурсник хлопців Олександр Ситник і саме його нині підозрює і розшукує поліція.

Олександр Ситник
Олександр Ситник. Nowiny24

Затриманих у справі поки немає.

Що відомо

  • На автодорозі поблизу міста Богуславіце Сілезького воєводства сталася ДТП за участю двох вантажівок та пасажирського автобуса, в якому перебували близько чотирьох десятків громадян України.
  • Польські прикордонники затримали 50-річного громадянина України, якого за "червоною" карткою Інтерполу багато років розшукували у 190 країнах світу за вбивства. У МЗС повідомили Суспільному, що перевіряють цю інформацію.
  • За березень та квітень 2020 року з Польщі до України повернулися 160 тисяч українців.
На початок