Інспектори ДСНС перевірили торговельний центр "Плазма" в Кропивницькому

Інспектори ДСНС перевірили торговельний центр "Плазма" в Кропивницькому

Інспектори ДСНС перевірили торговельний центр "Плазма" в Кропивницькому
. undefined

За перший день перевірки торговельного центру "Плазма" в Кропивницькому порушень правил пожежної безпеки не виявили. Про це Суспільному розповіла інспекторка служби з надзвичайних ситуацій в області Ірина Пересунько.

Перевірка позапланова, працівників центру про неї не попереджали. Тривала вона сорок п'ять хвилин.

Система оповіщення повідомила покупців та працівників торговельного центру про евакуацію. Покупець Катерина Фісько каже:

"Звичайно, вийшла, почули оголошення - треба виходити".

Евакуація тривала десять хвилин. Це в межах норми – каже інспекторка Ірина Пересунько. З приміщення вийшли понад сто покупців і працівників. За легендою рятувальників, на другому поверсі центру горіла ялинка.

Інспекторка перевірила документи:

"В наявності журнал проведення інструктажів. На даному об’єкті призначений представник об’єкту, який проходив з нами і показував наявність первинних засобів пожежогасіння. Наявний наказ про евакуацію, тобто порядок дій на випадок надзвичайної ситуації, чи порядок дій, коли виникає пожежа. Також, перевірили наявність журналів технічного обслуговування вогнегасників".

Головний інженер торговельного центру В’ячеслав Баранов показав пульт системи безпеки і кімнату з насосами, які подаватимуть воду до кранів у разі виникнення пожежі:

"Насос потужний, качає вісімдесят кубів на годину, це більше залізної дорожньої цистерни, та об’ємом шістдесят, а ця вісімдесят. Насосів – два. Якщо один не запустився, через десять хвилин запускається інший".

Інспекторка каже: вогнегасників у приміщенні достатньо.

"На даному об’єкті сімдесят штук, вони проходили технічне обслуговування і придатні до використання за призначенням. Запасні виходи - повинно бути не менше двох роззосереджених локаційних виходів. Виходи наявні, люди евакуювалися через них".

Інспектори служби з надзвичайних ситуацій в області перевірятимуть торговельний центр "Плазма" протягом п’яти днів.

За словами інспекторки Ірини Пересунько, перевірка пов’язана з пожежею в Одеському коледжі. Сталась вона четвертого грудня минулого року. Тоді загинули шіснадцять людей.

На початок