СБУ та ОГП з правоохоронцями Польщі викрили російського агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського

СБУ та ОГП з правоохоронцями Польщі викрили російського агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського

Служба безпеки України
Служба безпеки України. Фото: Уніан

Служба безпеки України та Офіс генпрокурора разом з органами правопорядку Польщі затримали поляка, який співпрацював із російським ГРУ та пропонував замах на президента Володимира Зеленського.

Про це написали у Telegram-каналі СБУ.

Як зазначається, задумом фігуранта був збір і передача державі-агресору даних стосовно безпеки аеропорту "Жешув-Ясьонка".

"Це мало, серед іншого, допомогти спецслужбам РФ спланувати можливий замах на президента України Володимира Зеленського під час його перебування в Польщі", — вказали у Службі безпеки.

Співробітники СБУ та українські прокурори повідомили польських колег про можливе вчинення замаху й передали їм ключові докази в цій справі. Це відбувалося у межах надання міжнародно-правової допомоги.

"Завдяки успішним діям і оперативному обміну інформацією між державами завербованого агента російських спецслужб вдалося ідентифікувати та затримати на території Польщі", — підкреслили правоохоронці.

Польська прокуратура висунула йому звинувачення в готовності діяти на користь іноземної спецслужби. 18 квітня Окружний суд Варшави обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На початок