Декларації голів громад у райцентрах Полтавщини: зарплати, нерухомість та автомобілі

Декларації голів громад у райцентрах Полтавщини: зарплати, нерухомість та автомобілі

Посадовці із міст, які стали районними центрами у Полтавській області, подали декларації про доходи та майно. Суспільне проаналізувало, що задекларували голови чотирьох громад регіону.

Подавати щорічні декларації посадовці, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, мають до кінця березня. У перші тижні повномасштабного вторгнення Росії після 24 лютого 2022-го року обов'язкове подання декларацій було призупинене. Знову відкрили Єдиний державний реєстр декларацій у грудні 2023-го року.

Що має голова Лубенської ТГ Олександр Грицаєнко

Голова Лубенської громади Олександр Грицаєнко подав щорічну електронну декларацію 12 березня. У ній оприлюднив дані за 2023-й рік. Про це стало відомо з реєстру.

Що задекларував голова Лубенської ТГ Олександр Грицаєнко: гроші, нерухомість, транспорт
Голова Лубенської ТГ Олександр Грицаєнко. Фото з сайту Лубенської МР

Нової нерухомості, земельних ділянок чи автомобілів за цей час посадовець не набув. У родини, зокрема, є квартира у місті Лубни загальною площею 64 квадратних метри (дата набуття права ― 1995-й рік), два гаражі, а також земельні ділянки загальною площею понад 4 гектари, на останні з них набули права 2021-го року.

Також в Олександра Грицаєнка від 1989-го зареєстрований мотоцикл, від 1994-го автомобільний причіп, а від 2020-го автомобіль "SUZUKI", вартість якого на дату набуття складала 467 тисяч гривень. Його дружина має авто "ВАЗ-2121" від 2005-го.

Щодо грошей ― у посадовця є 700 тисяч гривень готівки, а в його дружини 300 тисяч гривень. За рік Олександр Грицаєнко отримав:

  • 738,5 тисяч гривень заробітної плати за основним місцем роботи;
  • 174,5 тисячі гривень пенсії;
  • майже 7,5 тисяч гривень доходу від надання майна в оренду.

Дружина посадовця Людмила Грицаєнко також отримувала зарплату, пенсію, виплату із профспілки та дохід від оренди майна. Також подружжя має шість рахунків у банках.

Що має голова Миргородської ТГ Сергій Соломаха

За даними з реєстру, голова Миргородської громади Сергій Соломаха подав декларацію 25 березня 2024-го року.

Що задекларував голова Миргородської ТГ Сергій Соломаха: житло, гроші та зарплата
Голова Миргородської ТГ Сергій Соломаха. Фото: Суспільне Полтава

Із нового майна 2023-го року посадовець набув земельну ділянку площею 42 квадратних метри у Миргороді. Її отримав у лютому.

З майна, яке набув раніше, у Соломахи є ще одна земельна ділянка, два гаражі, а на його дружину від 2018-го зареєстрована квартира у Миргороді загальною площею 57 квадратних метрів, на час набуття права власності вона коштувала 460 тисяч гривень. Також у липні 2022-го року дружина Сергія Соломахи придбала легкове авто "Toyota" за 719 тисяч гривень.

Серед доходів у Сергія Соломахи за 2023-й рік були:

  • майже 997 тисяч гривень зарплатні;
  • 40,5 тисяч гривень відсотків від вкладу в банку;
  • 218,6 тисяч гривень пенсії.

Також він задекларував зарплатню, пенсію та гонорари дружини. У неї також є 10 тисяч доларів готівки та майже 145 тисяч гривень на рахунку в банку. На банківському рахунку у самого Сергія Соломахи ― понад 1 мільйон 162 тисячі гривень. Загалом подружжя має 16 рахунків у банківських установах.

Що має голова Кременчуцької ТГ Віталій Малецький

Голова Кременчуцької громади Віталій Малецький, згідно з реєстром, востаннє подавав декларацію 30 березня 2024-го. Цей документ, відповідно, про доходи за 2023-й рік.

Що задекларував голова Кременчуцької ТГ Віталій Малецький: яка зарплата у посадовця
Голова Кременчуцької ТГ Віталій Малецький. Фото із Facebook-сторінки В.Малецького

Нового рухомого чи нерухомого майна у посадовця та його дружини за цей час не задекларовано. У нього від 2021-го є будинок у селі Кривуші Піщанської громади на 248,8 квадратних метри, вартість якого складала понад 929 тисяч гривень. Також у цьому населеному пункті земельна ділянка на 1320 квадратних метрів, яка коштувала станом на 2021-й рік 94 тисячі гривень.

У дружини Малецького задекларовані дві земельні ділянки у Кривушах та Кременчуці, а також будинок у райцентрі. Від 2021-го дружина посадовця також має легкове авто "Hyundai" за понад 259 тисяч гривень.

Серед доходів Віталія Малецького за 2023-й рік такі:

  • майже 1,4 мільйона гривень зарплатні;
  • 1 тисяча гривень виплати від профспілки;
  • 1 гривня та 71 гривня відсотків від вкладів у банки.

У дружини був дохід від підприємництва, 40 тисяч гривень кредиту та відсоткові виплати від вкладів. Також у Віталія Малецького 3 тисячі доларів готівки, майже 86 тисяч гривень та 709 євро на банківських рахунках. Також готівка та гроші на рахунках є у дружини посадовця ― у гривнях та доларах. У подружжя на двох відкрито 22 рахунки у банківських установах.

Що має секретар Полтавської ТГ Катерина Ямщикова

Катерина Ямщикова подала виправлену щорічну декларацію 25 січня 2024-го року. За 2023-й із нового майна посадовиця зареєструвала легковик "Nissan" за 50 тисяч гривень, який є власністю чоловіка ― депутата Полтавської міської ради Вадима Ямщикова.

Декларація секретаря Полтавської міської ради Катерини Ямщикової: зарплата, авто та житло
Секретар Полтавської міської ради Катерина Ямщикова. Фото: Суспільне Полтава

Крім того, у секретаря міської ради є право користування квартирою батьків у Полтаві, а в її чоловіка ― іншою квартирою його батька, що теж в обласному центрі. У Вадима Ямщикова у спільній сумісній власності також є квартира у незавершеній новобудові.

Серед іншого транспорту від 2022-го задекларований легковик "Volksvagen" вартістю 45 тисяч гривень, а від 2019-го також у праві користування легковик "Nissan", що є власністю брата Катерини Ямщикової.

Серед доходів за 2023-й посадовиця мала:

  • 271,3 тисячі гривень зарплати у міській раді;
  • 514,3 тисячі гривень виплат військовослужбовцям;
  • 10 тисяч гривень соцвиплат;

8 тисяч гривень зарплати у Полтавському краєзнавчому музеї.

У чоловіка Катерини Ямщикової була виплата військовослужбовцям, а також соцдопомога та виплата на комунальні послуги учасникам бойових дій. У секретаря міської ради є 340 тисяч гривень готівки, а у Вадима Ямщикова ― 100 тисяч гривень. Також у подружжя сім банківських рахунків.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок