Відкритий реєстр декларацій: що задекларували голови громад у райцентрах Полтавщини

Відкритий реєстр декларацій: що задекларували голови громад у райцентрах Полтавщини

Декларації голів громад на Полтавщині за 2022: що внесли
Зображення ілюстративне. Фото: Pexels

Із чотирьох голів громад, які стали районними центрами Полтавщини, електронні декларації за 2022-й рік подавали двоє. Про це стало відомо завдяки тому, що в Україні відкрили Єдиний державний реєстр декларацій.

Що задекларував голова Лубенської ТГ Олександр Грицаєнко

Голова Лубенської громади Олександр Грицаєнко подав щорічну електронну декларацію 17 березня 2023-го року. Про це стало відомо з реєстру. Нерухомості чи нових земельних ділянок за 2022-й він не реєстрував.

Щодо доходів ― в Олександра Грицаєнка за рік було понад 668 тисяч гривень зарплати, майже 161,5 тисячі гривень пенсії та 9416 гривень доходу від здачі майна в оренду. Також він задекларував зарплатню та пенсію дружини, а також виплати, які вона отримала з оренди майна.

Яка зарплата і доходи у голови Лубенської громади Олександра Грицаєнка?
Голова Лубенської громади Олександр Грицаєнко. Фото з сайту Лубенської МР

Грошові активи у родині готівкові: 700 тисяч гривень Олександра Грицаєнка та ще 200 тисяч гривень його дружини.

Згідно з документом, у родини, зокрема, є квартира у місті Лубни загальною площею 64 квадратних метри (дата набуття права ― 1995-й рік), два гаражі, а також земельні ділянки загальною площею понад 4 гектари, на останні з яких набули права 2021-го року.

Що задекларував голова Миргородської ТГ Сергій Соломаха

За даними з реєстру, голова Миргородської громади Сергій Соломаха подав уточнену декларацію 20 березня 2023-го року. Серед майна, набутого за 2022-й, є гараж у Миргороді. Його вартість складає 29 тисяч гривень, а площа ― 22,2 квадратних метри. Також у липні 2022-го року дружина Сергія Соломахи придбала легкове авто "Toyota" за 719 тисяч гривень.

Яка зарплата і доходи у голови Миргородської громади Сергія Соломахи?
Голова Миргородської громади Сергій Соломаха. Фото: Суспільне Полтава

Серед доходів голова громади задекларував, зокрема, понад 972 тисячі гривень зарплатні та 209 тисяч гривень пенсії. Іще 500 тисяч гривень ― це дохід від відчуження рухомого майна. Крім того, у декларації є доходи дружини.

Із грошових активів у Сергія Соломахи задекларовано понад 609 тисяч гривень на банківському рахунку, а в його дружини ― 50 тисяч гривень у банку та 10 тисяч доларів готівки.

Також голова Миргородської громади задекларував, зокрема, те, що здійснив два правочини дарування ― 299 тисяч гривень у червні 2022-го та 330 тисяч гривень у липні 2022-го.

Що відомо про декларації керівників Полтавської та Кременчуцької ТГ

Подавати щорічні декларації посадовці, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, мають до кінця березня. У перші тижні повномасштабного вторгнення Росії після 24 лютого 2022-го року обов'язкове подання декларацій було призупинене.

Чи подав декларацію голова Кременчуцької громади Віталій Малецький?
Голова Кременчуцької громади Віталій Малецький. Фото із Facebook-сторінки В.Малецького

Голова Кременчуцької громади Віталій Малецький, згідно з реєстром, востаннє подавав декларацію 30 березня 2021-го. Цей документ, відповідно, про доходи за 2020-й рік.

Секретарем Полтавської міської ради Катерину Ямщикову депутати призначили у липні 2023-го року. До цього вона була депутаткою і декларацій не подавала.

Чи подала декларацію секретар Полтавської ТГ Катерина Ямщикова?
Секретар Полтавської міської ради Катерина Ямщикова. Суспільне Полтава

Колишній секретар міськради Андрій Карпов декларував доходи у квітні 2021-го року. Тоді ж декларацію подавав і колишній міський голова Олександр Мамай.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок