"Вдруге вже пошкоджений будинок". Наслідки російського обстрілу із С-300 Мирнограда на Донеччині

"Вдруге вже пошкоджений будинок". Наслідки російського обстрілу із С-300 Мирнограда на Донеччині

Внаслідок обстрілу ввечері 29 січня Мирнограда руйнувань зазнали прибудова готелю та житлові будинки. За попередніми даними і поліції, і прокуратури, російські окупаційні війська атакували цивільних із зенітно-ракетного комплексу С-300. Про наслідки нічного обстрілу жителі Мирнограда розказали Суспільному Донбас.

Будинок жительки Мирнограда Тетяни напередодні ввечері пошкодило російським обстрілом. За словами жінки, її будинок вже вдруге руйнують снаряди.

"В перший раз стеля впала. Ми забили плівкою, утеплили там все. А це вдруге… Страшно, це жах. На той момент були в ліжку, спали. Під вечір тихо стало. Думаю, ну все, тепер цю ніч будемо спокійно спати. А воно не вийшло. Об 11-й годині вибух такий. Злякалися. Вікно пошкоджено, шифер посипався повністю. Треба його відновлювати", — розповіла про наслідки обстрілу Тетяна.

Наслідки обстрілу пошкоджений будинок Мирноград Донецька область
Пошкоджений російськими обстрілами вже вдруге будинок Тетяни, Мирноград, Донецька область, 30 січня 2024 рік. Кадр з відео Суспільне Донбас

Анастасія працює продавчинею в місцевому магазині. Через вибух в приміщенні повибивало вікна та двері. За словами жінки, від обстрілу постраждала покоївка, яка працювала у тутешньому готелі.

Наслідки обстрілу продуктовий магазин Мирноград Донецька область
Наслідки російського обстрілу, Мирноград, Донецька область, 30 січня 2024 рік. Кадр з відео Суспільне Донбас

"Це все вночі сталося. Дізналися також від людей, які живуть тут у п'ятиповерхівках. Зателефонували, сказали, що був "прильот", — розповіла Анастасія.

Наслідки обстрілу продуктовий магазин Мирноград Донецька область
Наслідки російського обстрілу, Мирноград, Донецька область, 30 січня 2024 рік. Кадр з відео Суспільне Донбас

Травмовану жінку вночі деблокували з-під уламків будівлі ДСНСники.

Кадр з відео Суспільне Донбас
"Окупанти в черговий раз завдали ракетного удару по нашому місту. На жаль є постраждала, загинув місцевий мешканець 1985 року народження"
Юрій Ключканачальник Мирноградської МВА

Поранену внаслідок російського обстрілу жінку обстежили у лікарі, розказав ортопед-травматолог Мирноградської лікарні Данило Монастирський.

"Вночі надійшла одна жінка. Вона перебувала більш ніж дві години, близько 2,5 годин під завалами. Доправлена до лікарні. Попередньо в неї кісткова система ціла. Тобто жінка активна, дуже хоче вже додому. Вона, в принципі, почуває себе задовільно. Поки спостерігається. Здебільшого, це забиття від уламків, які падали. Ці уламки пошкодили трохи м'які тканини", — розповів про стан пораненої жінки лікар.

Наслідки російського обстрілу Мирноград Донецька область
Наслідки російського обстрілу, Мирноград, Донецька область, 30 січня 2024 рік. Кадр з відео Суспільне Донбас

У пошкодженій від обстрілу 5-поверхівці живе Катерина, її будинок теж обстрілюють не вперше.

Наслідки обстрілу пошкоджена багатоповерхівка Мирноград Донецька область
Пошкоджена російськими обстрілами багатоповерхівка, Мирноград, Донецька область, 30 січня 2024 рік. Кадр з відео Суспільне Донбас

"Постраждав балкон. Подали заявку і нам будуть закривати балкон OSB-профілем", — розповіла жителька Мирнограда Катерина.

Пошкоджена багатоповерхівка наслідки обстрілу Мирноград Донецька область
Жителька Мирнограда Катерина, Донецька область. Кадр з відео Суспільне Донбас
"Це було світло, спалах був спочатку. А потім вже був вибух. Я з дитиною разом була вдома. Перехвилювалися, всю ніч не спали. Не дуже добрий моральний стан".

Що відомо про обстріл Мирнограда на Донеччині

У ніч на 30 січня російські військові обстріляли Мирноград в Донецькій області, одна людина загинула, ще одна — поранена, повідомили в поліції, прокуратурі, обласній та міській адміністраціях. За попередніми висновками слідчих, російські військові атакували цивільних із зенітно-ракетного комплексу С-300, повідомили у прокуратурі Донеччини.

Ракетний удар по Мирнограду, Донецька область, 30 січня 2024 рік
Кадр з відео Суспільне Донбас

В місті пошкоджені приватні та багатоквартирні будинки, одна з ракет, повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін, поцілила в прибудову готелю, в якому перебували близько 30 людей, вони не постраждали.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок