Житель Харкова ночує у пункті незламності та відкладає гроші на ремонт квартири після обстрілу. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

Житель Харкова ночує у пункті незламності та відкладає гроші на ремонт квартири після обстрілу. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

Анатолій Лимаренко з Північної Салтівки ночує у пункті незламності та щодня ходить до свого пошкодженого будинку. Зараз у багатоповерхівці він — єдиний мешканець, оскільки сусіди роз'їхалися.

Переїжджати до гуртожитку чоловік відмовляється, бо не хоче залишати без нагляду власне житло. Анатолій влаштувався на роботу двірником та відкладає гроші, аби влітку почати ремонт у квартирі.

У багатоповерхівці за адресою Наталі Ужвій, 78, він прожив 27 років. За словами чоловіка, в перші місяці повномасштабної війни у будинок влучив снаряд, зайнялася пожежа — Північна Салтівка понад пів року була під обстрілами росіян.

"Коли почалася повномасштабна війна, я нікуди не виїжджав. Тільки у метро жив, коли найбільше стріляли", — розповів Анатолій.

У пункт незламності на Північній Салтівці він приходить, щоб погрітися та переночувати, коли на дворі сильні морози.

"Приходжу до рятувальників у пункт незламності, бо мені самому вдома дуже нудно. Тут тепло, а у моїй квартирі холодніше, ніж на вулиці. Ще й пліснява пішла по стінах. Мені тут допомагають: іноді годують, підтримують. Я зазвичай ходжу до школи, там дають також їжу", — додав чоловік.

На початок