Стало відомо ім’я ще одного миколаївця, що загинув на борту Ан-26

Стало відомо ім’я ще одного миколаївця, що загинув на борту Ан-26

Стало відомо ім’я ще одного миколаївця, що загинув на борту Ан-26
. Фото: Pixabay

На борту літака Ан-26 перебував ще один курсант родом із Миколаєва ‒ Андрій Померанцев. Цю інформацію підтвердив Северин Вітвіцький офіцер 204-ї Севастопольської БрТА імені Покришкіна.

У Севастопольській БрТА ім. Покришкіна повідомили, що після окупації Криму частина бригади дислокувалася певний час у Миколаєві. Через військомат почали залучати необхідних спеціалістів до свого складу. Андрій Померанцев за власної ініціативи був зарахований до частини Севастопольської БрТА ім. Покришкіна.

Стало відомо ім’я ще одного миколаївця, що загинув на борту Ан-26
Андрій Померанцев. Facebook

Забезпечував бойове чергування літаків за своєю військовою спеціальністю на посаді авіаційного механіка. Обслуговував авіаційне обладнання у складі частини на базі військового аеродрому міста Миколаєва. У 2016 вступив до Харківського національного університету повітряних сил імені І. Кожедуба.

Про Андрія Померанцева Андрій Дєдух, товариш: "Знаю я Андрія з п'ятого класу, були ми обидва новенькі в школі. Він переїхав у нову квартиру з батьками. Хлопець чудовий, завжди допоможе, підбадьорить, у біді не залишить. Він завжди хотів стати військовим льотчиком. Телефонував мені, коли його прийняли до бригади, був дуже задоволений. Ніколи не забував про друзів, був дуже чуйною людиною".

Андрію Померанцеву було 26 років.

Що відомо

  • Раніше повідомлялося, що на борту Ан-26 загинув 21-річний миколаївець Володимир Олабін.
  • Військовий літак Ан-26 зазнав аварії 25 вересня близько 20:45 при заході на посадку. На борту були 27 людей: курсанти та офіцери Університету повітряних сил імені Кожедуба. 22 людини загинули, двоє у лікарнях Харкова, трьох шукають.
  • За попередньою оцінкою фахівців, в літаку Ан-26 в Чугуєві відмовив датчик у двигуні, але не сам двигун. Літак зачепився за землю, впав і загорівся.
  • Державну комісію для з'ясування обставин авіакатастрофи та допомоги постраждалим очолив віцепрем'єр Олег Уруський.
  • 26 вересня в Харківській області оголошено день жалоби за загиблими у авіакатастрофі.
  • У літаку Ан-26, що розбився в Чугуєві, були курсанти з 11 областей України.
  • На місці падіння літака в Чугуєві розгорнули пункт психологічної допомоги родичам загиблих.
  • На місці падіння літака на Харківщині знайшли тіла 25 загиблих.
  • Президент Володимир Зеленський підписав указ № 410/2020 про оголошення в Україні Дня жалоби 26 вересня.
На початок