Фортифікаційні споруди на Донеччині будуть зводити будівельники з усієї України

Фортифікаційні споруди на Донеччині будуть зводити будівельники з усієї України

Фортифікаційні споруди на Донеччині будуть зводити будівельники з усієї України
. Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ/Telegram

На Донеччині для будівництва фортифікаційних споруд залучать робітників з інших регіонів України. Перші бригади в регіон мають приїхати вже наступного тижня.

Про це повідомив очільник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

"На будівництві фортифікаційних споруд на Донеччині будуть працювати бригади з інших областей. Вони будуть допомагати будувати лінію оборони. Перші бригади приїдуть на наступному тижні", — розказав він.

За інформацією пресслужби Івано-Франківської ОВА, наразі в регіоні шукають 300 робітників, які готові долучитися до будівництва фортифікаційних споруд на Донеччині.

"Заробітна плата складатиме 20 тисяч гривень. Окрім того, людей забезпечать житлом та харчуванням. Ті, хто погодяться допомогти з будівництвом оборонних споруд, отримають відстрочку від призову на період будівництва", — повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОВА.

Що відомо про будівництво фортифікаційних споруд в Україні

Раніше, 24 листопада, при Міністерстві оборони створили Міжвідомчу робочу групу, яка вивчатиме проблеми будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд.

У грудні 2023 року уряд України виділив 31,7 мільйона гривень на завершення будівництва фортифікацій на одному з важливих напрямків.

12 січня 2024 року прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що з резервного фонду на будівництво інженерно-технічних і фортифікаційних споруд додатково виділили ще 2,5 мільярда гривень.

"З цих коштів 1,4 млрд грн піде на фортифікаційне обладнання оборонних рубежів. Ще 1,1 млрд грн — на облаштування смуг невибухових загороджень", — повідомив Шмигаль.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок