"Від завтра буде надавати меддопомогу": апарати ШВЛ передали благодійники у лікарні Полтавщини

"Від завтра буде надавати меддопомогу": апарати ШВЛ передали благодійники у лікарні Полтавщини

31 апарат штучної вентиляції легенів передали лікарням Полтавщини. Це благодійна допомога від італійських благодійників та представників української діаспори.

Про це Суспільному розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Сертифікати на апарати штучної вентиляції 28 грудня передали керівникам лікувальних закладів області.

"Від завтра буде надавати меддопомогу": апарати ШВЛ передали благодійники у лікарні Полтавщини
Сертифікати на апарати ШВЛ. Фото: Суспільне Полтава

"Лікарня на сьогодні отримає п’ять апаратів ШВЛ. Хочу відмітити, що це апарати експерт класу, високоякісні, високовартісні. Які будуть встановлені у відділеннях інтенсивної терапії – в нейрореанімації, в кардіореанімації, в загальній реанімації. Це сучасне обладнання із завтрашнього дня буде надавати медичну допомогу і рятувати наших пацієнтів", — розповів головний лікар Полтавської обласної клінічної лікарні Григорій Оксак.

Гуманітарну допомогу для лікарень Полтавщини закупили благодійники та представники української діаспори з Італії.

"Якщо купити такі ШВЛи в Україні, вони будуть коштувати до 100 мільйонів гривень. І це вагомий внесок в розвиток нашої медицини. Якщо казати, щоб з державного бюджету купити, то це будуть розтягуватись такі програми на роки", — сказав начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Апарати ШВЛ передали благодійники у лікарні Полтавщини
Апарати ШВЛ передали благодійники у лікарні Полтавщини. Фото: Суспільне Полтава

Чотири апарати направлять, зокрема, і до Хорольської міської лікарні. Сучасне обладнання покращить рівень надання меддопомоги, каже головлікар закладу Михайло Виноград.

"На сьогодні у нас 12 апаратів штучної вентиляції легень, але ж ви розумієте, є апарати, яким уже по 10 років, і по 12. Так вони працюють, але рівень технологій міняється. Це зовсім інший рівень оперативних втручань, це зовсім інший рівень надання (допомоги – ред.) хворим з ковідом, пневмоніями, при всяких невідкладних станах. Перш за все це відділення реанімації, хірургічне відділення, травматології, відділення невідкладних станів, пологове відділення і всі операційні", — додав головний лікар Хорольської міської лікарні Михайло Виноград.

Як розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін, загалом апарати штучної вентиляції легень отримають 10 медзакладів регіону.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок