Неналежне утримання і жорстоке поводження: у Полтаві передали в суд справи щодо вилучених собак

Неналежне утримання і жорстоке поводження: у Полтаві передали в суд справи щодо вилучених собак

У Полтаві направили до суду справи щодо чоловіка та жінки, у яких місяць тому вилучили занедбаних собак. Щодо них склали адміністративні матеріали.

Яке покарання власникам занедбаних собак

Дев’ять живих та одну мертву собаку 4 квітня вилучили з приватного двору у мікрорайоні Червоний Шлях у Полтаві. Власниці господарства вдома не було.

Полтавців, у яких вилучили занедбаних собак, будуть судити: яке покарання
Працівниця комунального пункту перетримки із собакою Греєю породи алабай у Полтаві, травень 2024-го року. Суспільне Полтава

Нею виявилися жінка 1972-го року народження, яка жила зі співмешканцем 1966-го року народження. Обоє ― місцеві, розповів Суспільному речник Полтавського районного управління поліції Василь Зуб:

"У діях цієї жінки виявили ознаки порушення правил утримання котів та собак, і відносно неї складено адміністративний матеріал за статтею 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення частина першої. В діях її співмешканця вбачаються ознаки жорстокого поводження з тваринами. Відносно чоловіка складено адміністративні матеріали за частиною другою статті 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення".
У Полтаві передали в суд справи щодо власників занедбаних вилучених собак
Речник Полтавського районного управління поліції Василь Зуб. Суспільне Полтава

За словами речника, якщо вину людей, які утримували собак, доведуть, власниці домогосподарства загрожує штраф до 340 гривень, а її співмешканцю ― до 8,5 тисяч гривень або арешт на 15 діб.

У якому стані занедбані собаки, яких вилучили у Полтаві

Усі дев’ять вилучених тварин нині перебувають в нормальних умовах. Зокрема, одному собаці знайшли нових господарів, четверо перебувають у притулку. Іще двох забрала до себе волонтерка Олена Мирополець. Суспільному полтавка розповіла:

"Це метис такси і метис вівчарки. Метис вівчарки був у дуже критичному стані ― він декілька днів був прикутий до бетонної підлоги, заплутався ланцюг. І без води, без їжі він був декілька днів".
За неналежне утримання і жорстоке поводження з тваринами судитимуть двох полтавців
Волонтерка Олена Мирополець із метисом такси Голді, яку вилучили у недобросовісниї власників, травень 2024-го року. Суспільне Полтава

Ще дві тварини ― алабай та самоїд ― у комунальному пункті перетримки. начальник відділу регулювання чисельності безпритульних тварин "КАТП-1628" Сергій Богодюк Суспільному розповів:

"Ми в першу чергу зробили обробку цих собак, потім це була стерилізація. Зараз відгодовування іде і адаптація вже до більш цивільного життя, коли собак люблять, коли за ними піклуються. І вони це відчувають, і вони так само віддають цю любов і турботу до нас".

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook | TikTok

На початок