"Не знаю, що робитиму тут взимку". На Миколаївщині жителька Новогригорівки дев'ять місяців мешкає у модульному будинку

"Не знаю, що робитиму тут взимку". На Миколаївщині жителька Новогригорівки дев'ять місяців мешкає у модульному будинку

На Миколаївщині жителька Новогригорівки Світлана дев'ять місяців мешкає у модульному будинку. Власний будинок жінки в селі зруйнований російськими снарядами.

Своїми хвилюваннями під час проживання у будинку взимку Світлана поділилася з кореспондентами Суспільного.

З весни 2023 року жителька Новогригорівки Світлана проживає сама у модульному будинку. Зі слів жінки, в нову оселю перенесла усі свої речі, де спить та їсть.

"Літом було добре, було жарко, а тепер дуже холодно. Вмикаємо обігрівач, світло добре намотує. Поки помиєшся, нагрієшся, ляжеш спати і відключаєш, на ранок встаю одягатися, знову вмикаю", — говорить Світлана.

модульний будинок
Обігрівач який стоїть в модульному будинку Світлани. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

Світлана хвилюється, як в холодну погоду опалюватиме модульний будинок.

"Якщо, наприклад світло буде виключатися взимку, то тут нам не можна ні газову плиту, нічого, тільки електрика, я не знаю, що буду робити, буду їхати безвісти, тому що в моєму будинку немає ні вікон, ні дверей, нічого", — розповідає мешканка будинку.

модульний будинок
Модульний будинок в якому мешкає Світлана. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

Готує жінка в одній з кімнат пошкодженого будинку.

"У мене плитка електрична, газову в мене вкрали, балон вкрали, каструлі покрали, в мене нічого не залишилося. Я готую, але їм у свого брата, я тут майже не їм", — розповідає Світлана.

модульний будинок
Місце де жінка готує їжу. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

Сільська рада надала Світлані шифер та перекрила дах будинку, який обстріляла армія РФ, але грошей на відновлення жінка немає. Жінка каже, житиме у модульному будинку допоки це буде можливо.

"У мене вікна під плівкою, все розбите. Картини залишилися. А це вчора, дощі такі були, я попросила зробити що-небудь, то вони накривали дах, залишилося шиферу, то цю дірку зробили, а так ніякої уваги", — говорить Світлана.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок