На Дніпропетровщині майже 280 ветеранів та рідні загиблих бійців освоюватимуть нові професії

На Дніпропетровщині майже 280 ветеранів та рідні загиблих бійців освоюватимуть нові професії

навчання ветеранів
. Фото: Дніпропетровська обласна рада

На Дніпропетровщині ветерани війни, їхні рідні, а також члени родин загиблих бійців освоюватимуть нові професії. Загалом навчатимуться майже 280 людей.

Про це мовиться на сайті обласної ради.

За повідомленням, щоб ветерани могли навчатися, уклали 155 договорів на 1,8 млн грн. Серед спеціальностей, які обрали, найпопулярніші — водій, електрогазозварник, перукар, майстер манікюру.

Зазначається, що ветерани та члени їхніх родин можуть пройти  підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації за робітничою професією, отримати іншу спеціальність на основі здобутого раніше ступеня освіти. Окрім цього — отримати другий рівень вищої освіти на основі першого, пройти спеціалізацію та підвищення кваліфікації, в тому числі навчання на курсах.

Куди звертатися та які документи потрібні, щоб пройти навчання

Охочим освоїти нову спеціальність необхідно звернутися до органу соціального захисту населення із заявою та копіями документів:

—  індивідуальної програми реабілітації (для осіб з інвалідністю внаслідок війни); — посвідчення, що підтверджує наявність статуса або документа, що підтверджує належність до відповідної категорії осіб; — свідоцтва про шлюб, для дітей — свідоцтва про народження (для членів сімей осіб, які звільняються або звільнені з військової служби з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та членів сімей осіб).

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок