На Дніпропетровщині ветеранам та їхнім родинам надали понад 16,5 тисяч послуг: куди звертатися

На Дніпропетровщині ветеранам та їхнім родинам надали понад 16,5 тисяч послуг: куди звертатися

Ветерани, допомога, війна, Дніпро
Вікно сервісу "Я – Ветеран" у Кривому Розі. Фото: Криворізька міська рада

На Дніпропетровщині через сервіс "Я — Ветеран", з початку його роботи, надали понад 16,5 тисяч послуг військовослужбовцям та членам їхнії родин.

Про це мовиться у пресрелізі обласної військової адміністрації, який отримало Суспільне.

Найпопулярнішими послугами стали оформлення пільг і субсидій, отримання статусу учасника бойових дій та інвалідності. Також за допомогою зверталися демобілізовані і з запитом на здобуття нової професії. Цікавилися наявністю грантових програм.

Отримують послуги й родини загиблих оборонців. Вони шукають можливості для психологічної реабілітації чи пільгового оздоровлення дітей.

Працює сервіс "Я — Ветеран" у всіх центрах надання адмінпослуг на Дніпропетровщині.

Що відомо про послугу "Я – ветеран"

Влітку 2023 року на Дніпропетровщині впровадили послугу "Я – ветеран" у ЦНАПах. Учасники російсько-української війни та члени їхніх родин можуть отримувати необхідні послуги в одному місці, без черг та затримок. Кожне звернення вносять у базу. Фахівці вже можуть надавати ветеранам близько сотні послуг. Далі цей перелік планують розширити до 300.

1 червня у Кривому Розі відкрили перший на Дніпропетровщині та один із найбільших в Україні центр "Я – ветеран". "За принципом "єдиного вікна" надається широкий спектр послуг – соціальних, адміністративних, житлових, земельних, медичних, освітніх, допомога у започаткуванні власної справи тощо. Усього — понад 550 послуг.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок