Комедія на великій сцені. У Миколаєві відновив роботу академічний художній драматичний театр

Комедія на великій сцені. У Миколаєві відновив роботу академічний художній драматичний театр

Миколаївський академічний художній драматичний театр відновлює роботу на великій сцені. Прем'єрою нового сезону на основній сцені театру стане вистава "Удаваний хворий" за твором Жана-Батиста Мольєра. З 10-го листопада у театрі вже чекають на глядачів нової вистави.

Про це кореспондентам Суспільного розповів директор-художній керівник театру Артем Свистун.

Дев’ятого листопада відбувся попередній показ. Жанр вистави "Удаваний хворий" — це комічна фантазія.

"Постановка наших молодих режисерів — це Павло Гатілов і Володя Фоменко, який же і грає удаваного хворого. Це класична п’єса, але сучасне сценічне рішення. Це потужні костюми й сценографія Олени Рикусової — нашої головної художниці, це велика робота наших цехів і акторського складу. І, дійсно, сьогодні потребує суспільство саме арттерапії, реабілітації виставами. Це комедія, щоб трошки розрадити наших відвідувачів. І головне: велика зала, велика сцена", — говорить Артем Свистун.

Артем Свистун, 9 листопада 2023 року
Артем Свистун, 9 листопада 2023 року. Фото: Федір Бондар/Суспільне Миколаїв

За словами майстрині з гриму та зачісок Олександри Крепакової, складність цієї вистави полягає у великій кількості залучених акторів. Всі вони мають виглядати відповідно до авторського задуму.

"Їм усім потрібен грим і зачіски. У нас є складні. Ну, нічого, ми впорались, все зробили", — каже Олександра Крепакова.

Акторам наносять грим, 9 листопада 2023 року
Акторам наносять грим, 9 листопада 2023 року. Фото: Федір Бондар/Суспільне Миколаїв

Актор Володимир Фоменко вперше виступив ще й у ролі режисера. Розказує, поєднувати ці функції дуже складно, більше так не робитиме. Щодо жанру говорить, що комедію під час війни ставити важко, але потрібно.

"Комедія має бути. Комедія — це не просто "ха-ха". Комедія — це, коли ти вмієш сміятися над собою, тоді це справжня комедія. Коли ми вміємо визнавати свої помилки, визнавати та сміятися над ними", — розповідає Володимир Фоменко.

Актриса готується до виступу, 9 листопада 2023 року
Актриса готується до виступу, 9 листопада 2023 року. Фото: Федір Бондар/Суспільне Миколаїв

У грудні 2023 року на великій сцені театру відбудеться прем’єра вистави "Диригент янголів", присвячена композитору і диригенту Миколі Леонтовичу, говорить Артем Свистун.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок