Пояснити й надихнути. На Кіровоградщини для школярів організовують уроки волонтерства

Пояснити й надихнути. На Кіровоградщини для школярів організовують уроки волонтерства

Для учнів шкіл Кіровоградської області організовують уроки волонтерства. Це ініціатива Української Волонтерської Служби. Мета уроку – пояснити школярам різницю між волонтерством та благодійністю й надихнути їх долучатися до відповідних акцій.

Тренерка Української Волонтерської Служби Анна Бричко розповіла Суспільному, що мета цієї громадської організації – розвивати культуру волонтерства та взаємодопомоги в Україні. Долучилась до команди три місяці тому. Відтоді розповідає про волонтерство молоді Кіровоградської області.

"Шкільний урок волонтерства – це навчальна програма для учнів 8-11 класів. Дітям пояснюють суть поняття "волонтерство".

Такий урок організували для дев’ятикласників Новомиколаївської гімназії, що у Кропивницькому.

"Волонтерство не передбачає задонатування грошей, тобто волонтерство – це діяльність. Так ми можемо змінити світ та своє оточення на краще".
Урок волонтерства у Новомиколаївській гімназії
Урок волонтерства у Новомиколаївській гімназії. Фото: Суспільне Кропивницький

Зі слів дев’ятикласників, їхній досвід волонтерства складається з годування безпритульних тварин, збору пластикових кришечок для протезів військовим, висаджування квітів та кущів.

Новомиколаївська гімназія – третя кропивницька школа, де відбувся урок волонтерства, сказала Анна Бричко. Подати заявку на організацію такого уроку можна, заповнивши відповідну анкету на сайті міністерства освіти. Школи самі обирають формат – офлайн чи онлайн.

На початок