Франція виділить додаткові 200 млн євро на підтримку української армії

Франція виділить додаткові 200 млн євро на підтримку української армії

Франція виділить додаткові 200 млн євро на підтримку української армії
Міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню. AP

Уряд Франції виділить додатково 200 мільйонів євро до фонду підтримки, щоб українська армія могла продовжити закупівлю французької техніки.

Про це у вівторок, 7 листопада, повідомив міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню перед Національними зборами, пише Franceinfo.

"Ви проголосували в комітеті за поправку, яка відкриває нові 200 мільйонів євро для фонду підтримки України", — заявив міністр.

Йдеться про частину фінансового законопроєкту, який дозволяє коригувати кредити на поточний бюджетний рік.

Міністр оборони Себастьєн Лекорню також сказав, що новий проголосований документ дозволить Франції повернутися до нової стратегії придбання нової техніки для української армії.

Як пише видання, очікується, що бюджет Міністерства оборони Франції збільшиться на 3,3 мільярда євро у 2024 році (+7,5%) і досягне 47,2 мільярда євро, відповідно до того, що передбачено новим законом про військове програмування на 2024 рік.

3-го листопада Міністерство оборони України заявило про суттєве скорочення термінів постачання техніки та зброї в ЗСУ з 1 листопада. Тепер саме виробник визначає, за якими технічними параметрами він здаватиме замовнику продукцію, а військові погоджують перелік параметрів (раніше військові прописували в технічних умовах значний перелік цих параметрів).

На початок