Жіноча збірна України з пляжного футболу піднялась на третє місце світового рейтингу

Жіноча збірна України з пляжного футболу піднялась на третє місце світового рейтингу

Жіноча збірна України з пляжного футболу піднялась на третє місце світового рейтингу
. Жіноча збірна України з пляжного футболу. Фото: НОК України

Рейтинг жіночих збірних після третього оновлення у 2023 році.

Жіноча збірна України з пляжного футболу піднялась на третє місце світового рейтингу. Оновлений залік Всесвітньої організації з пляжного футболу опублікований на офіційному сайті організації.

Попереднє оновлення рейтингу Beach Soccer Worldwide для жіночих збірних проводилося у серпні перед стартом Євроліги-2023, розіграш якої у вересні відбувся в Італії. Тоді "синьо-жовті" у заліку займали четверте місце.

На континентальній першості підопічні Юрія Клименка вийшли у Суперфінал та посіли шосте місце з трьома поразками у чотирьох матчах. В останньому з них українські гравчині поступилися господаркам турніру італійкам з рахунком 2:6 та втратили змогу посісти п'яте місце за підсумками змагань.

Після попереднього оновлення команда набрала у світовому заліку 22 очки. Завдяки цьому результату збірна України, власне, й піднялася на третє місце рейтингу.

Натомість топ-2 рейтингу жіночих збірних залишилися незмінними. Місце на вершині заліку зберігає Іспанія, яка у 2023 році вдруге виграла чемпіонат Європи з пляжного футболу. Друге місце залишила за собою національна команда Англії.

Рейтинг жіночих збірних з пляжного футболу: топ-10

  1. Іспанія – 1800
  2. Англія – 916
  3. Україна – 869
  4. Португалія – 817
  5. Чехія – 664
  6. Бразилія – 641
  7. Італія – 604
  8. США – 572
  9. Польща – 409
  10. Сальвадор – 354

Чоловіча збірна України з пляжного футболу в світовому заліку займає 17-е місце. Команда відмовилася від участі в чемпіонаті Європи через допуск на турнір збірної Білорусі.

Жіноча збірна України з пляжного футболу: що відомо

  • Чинний тренер збірної України Юрій Клименко на клубному рівні працює з "Мрією-2006", яка в жовтні стала переможницею Кубка чемпіонів.
  • Влітку 2023 року збірна України здобула "срібло" Європейських ігор, у фіналі яких поступилася Іспанії.
  • Жіноча збірна України з пляжного футболу розпочала свої виступи у 2021 році. З того моменту команда тричі виступала на рівні континентальної першості, де у 2022-му стала четвертою (найкращий результат).
На початок