Українська команда вперше виграла Кубок чемпіонів світу з пляжного футболу

Українська команда вперше виграла Кубок чемпіонів світу з пляжного футболу

Українська команда вперше виграла Кубок чемпіонів світу з пляжного футболу
. "Мрія-2006" у фіналі World Winners Cup 2023 з пляжного футболу. Фото: УАФ

Турнір вдруге відбувся в Італії.

"Мрія-2006" стала переможницею жіночого Кубка чемпіонів світу 2023 року з пляжного футболу. У фіналі турніру українська команда обіграла бразильський "Сан-Педру" з рахунком 5:3.

Цьогорічний Кубок чемпіонів світу став третім розіграшем в історії турніру, який започаткували у 2019 році. Учасниками змагання могли стати команди, направивши заявку організаторам.

У межах World Winners Cup 2023 з пляжного футболу, який проходив в італійському Альгеро, Україну представляли три команди. Власне, "Мрія-2006" та "Артур М'юзік" (Київ) та "Вибір" (Дніпро), які змагалися у чоловічій сітці.

"Мрія-2006" із Ананьїва Одеської області здобули дві перемоги на груповому етапі, де суперницями підопічних Юрія Клименка стали команди з Нідерландів та Сальвадора. Завдяки двом перемогам українські гравчині вийшли до півфіналу змагань у статусі переможниць тріо С.

У півфіналі турніру українки обіграли японську "Лазо Апего" з рахунком 5:1, а у вирішальному протистоянні турніру "Мрія-2006" перемогла суперниць із "Сан-Педру" – 5:3. Відтак, команда із України вперше здобула перемогу у Кубку чемпіонів світу з пляжного футболу.

Шлях "Мрії-2006" до перемоги

  • 1-й тур: "Мрія-2006" — "BSZ Ледіс" (Нідерланди) - 2:1
  • 2-й тур: "Барра де Сантьяго" (Сальвадор) — "Мрія-2006" - 4:7
  • півфінал: "Мрія-2006" — "Лазо Апего" (Японія) - 5:1
  • фінал: "Мрія-2006" — "Сан-Педру" (Бразилія) — 5:3

У чоловічій сітці у межах 1/8 фіналу відбулося українське протистояння, в якому перемогу здобула "Артур М'юзік" (6:4). Однак уже в чвертьфіналі кияни поступилися латвійській "Ризі" 3:5 та стали сьомими на турнірі.

Кубок чемпіонів світу: що відомо

  • У 2023 році організатори турніру вперше ввели призові за перемогу у Кубку чемпіонів світу з пляжного футболу.
  • Турнір вдруге поспіль відбувся в Італії. Попередній розіграш провели в Кальярі, а перші змагання приймала турецька Аланія.
  • Попередні змагання виграли "Реал Мюнстер" (Німеччина) та "Фламенго" (Бразилія) у чоловіків у 2019-му та 2021 році відповідно, а також "Павія" (Італія) та "Леді Грембах" (Польща) – у жінок.
На початок