Легка атлетика: чемпіонат світу
Легка атлетика: чемпіонат світу
"Головний старт зимового сезону". Ярослава Магучіх відстоюватиме звання чемпіонки світу в приміщенні у 2024 році

"Головний старт зимового сезону". Ярослава Магучіх відстоюватиме звання чемпіонки світу в приміщенні у 2024 році

"Головний старт зимового сезону". Ярослава Магучіх відстоюватиме звання чемпіонки світу в приміщенні у 2024 році
. Ярослава Магучіх. Фото: AP Photos

Плани української стрибунки на початок олімпійського сезону.

Ярослава Магучіх захищатиме титул чемпіонки світу зі стрибків у висоту в приміщенні. Світову першість у березні 2024-го прийматиме шотландський Глазго.

Сезон-2023 завершився для Магучіх фіналом Діамантової ліги в Юджині, де українка відстояла титул чемпіонки у серії. Від початку року Ярослава також виборола дебютне "золото" чемпіонатів світу на відкритому повітрі та захистила звання чемпіонки Європи у приміщенні.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор чемпіонату світу-2024 в приміщенні з легкої атлетики в Україні. Дивіться прямі трансляції змагань на сайті та телеканалі Суспільне Спорт.

Наступного сезону Магучіх претендуватиме на другу олімпійську медаль у кар'єрі, після "бронзи" в Токіо. Першим великим турніром олімпійського року для Ярослави має стати світова першість у приміщенні.

Намір змагатися у Глазго стрибунка підтвердила в інтерв'ю для "24 каналу". За словами Магучіх, підготовка до чемпіонату для неї стартуватиме вже у листопаді, за чотири місяці до змагань.

"У нас 4 листопада вже буде починатися тренувальний збір у Туреччині. Звичайно, головний старт зимового сезону — чемпіонат світу в приміщенні. Він буде в Глазго на початку березня. Ну, і перед цим [планую] два-три старти десь", — розповіла Ярослава.

Що ж до олімпійського турніру-2024, наразі Магучіх воліє зосередитися саме на психологічній підготовці до Парижа.

"Не буду загадувати, чесно. Я хочу просто поїхати на цю Олімпіаду і вже бути більш психологічно сильною і налаштованою на результат".

"Можна бути фізично налаштованою на супер результат, але морально не налаштованою. [Тоді] будеш виходити в сектор або просто на майданчик і не покажеш результат".

ЧС-2024 з легкої атлетики в приміщенні: що відомо?

  • Крім Магучіх, чинною призеркою серед українок залишається минулорічна віцечемпіонка в потрійному стрибку Марина Бех-Романчук.
  • ЧС-2024 відбудеться впродовж трьох змагальних днів 1-3 березня й матиме статус відбіркового перед Олімпіадою в Парижі.
  • Чемпіонат пропускатиме бігунка Анна Рижикова — одна з восьми українських легкоатлетів, що вже відібралися на Олімпіаду з виконаним нормативом.
На початок