У Миколаєві відбулися змагання з не-вадза та бразильського джиу-джитсу

У Миколаєві відбулися змагання з не-вадза та бразильського джиу-джитсу

У Миколаєві відбулися змагання з не-вадза та бразильського джиу-джитсу
Змагання борців у Миколаєві, 22 жовтня 2023 року. Фото: Федір Бондар/Суспільне Миколаїв

У Миколаєві 22-го жовтня відбулися змагання з не-вадза Розділ боротьби джиу-джитсу, де основна увага приділяється переведенню супротивника у боротьбу на землю, а також технікам, що дозволяють швидко закінчити поєдинок.та бразильського джиу-джитсу.Японське бойове мистецтво, яке вивчає техніку і тактику ведення ближнього бою з одним або кількома суперниками, зі зброєю та без неї. Взяли участь чотири команди та загалом 150 спортсменів.

Про це кореспондентам Суспільного розповів організатор турніру Євген Сандул.

На відміну від греко-римської або вільної боротьби, каже організатор змагань Євген Сандул, бразильське джиу-джитсу дозволяє вести тривале протистояння у партері, тобто лежачи на татамі.

"Ми займаємо позиції, ці позиції вигідні з точки зору самозахисту, що ми можемо звідти завдавати ударів. Бразильське джиу-джитсу дає можливість рухатись і захищатися з будь-яким суперником, якщо навіть вага його перевищує на 10-15 кілограмів. Тому, навіть для самозахисту цей вид дуже підходить, бо є такі особливості — утримання, де ми можемо більше контролювати нападника, робити задушливі або больові прийоми на руки та на ноги", — розповідає Євген Сандул.

У Миколаєві відбулися змагання з дзюдо та бразильського джиу-джитсу
Організатор турніру Євген Сандул. Фото: Федір Бондар/Суспільне Миколаїв

Вік спортсменів від трьох до 35 років.

Віталій Фурік із 15-річним сином Микитою живуть у Херсоні. Батько спортсмена каже, що у сусідньому обласному центрі немає можливості тренуватися, тому Микиту взяли до миколаївської команди.

"Приїхали з Чемпіонату Європи в Туреччині, їздили з командою — взяли третє місце, в Угорщині перше місце взяли на відкритому чемпіонаті. Син уже займається сім років, понад 110 медалей у нас", — каже Віталій Фурік.

У Миколаєві відбулися змагання з дзюдо та бразильського джиу-джитсу
Спортсмени змагаються. Фото: Федір Бондар/Суспільне Миколаїв

Наталя Талагаєва розповідає, її син Дмитро займається джиу-джитсу з семи років, зараз йому 17 — чемпіон Європи, срібний призер Чемпіонату світу.

"Це він захотів сам займатися. Він спочатку займався у нас карате, айкідо, а потім уподобав джиу-джитсу", — говорить жінка.

У Миколаєві відбулися змагання з дзюдо та бразильського джиу-джитсу
Змагання борців. Фото: Федір Бондар/Суспільне Миколаїв

Дев’ятирічна Вікторія займається цим видом спорту з шести років і це було рішення самої дівчинки.

"Були й танці, і гімнастика була. Але вирішила, що хоче займатися боротьбою. Ми спробували — їй сподобалося", — розповідає матір спортсменки Альона Чуханенко.

Участь у змаганнях брали чотири миколаївські команди, переможців відзначали у 65 категоріях.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок