Підготовка помічників дитини. У Миколаєві перший випуск фахівців отримав сертифікати

Підготовка помічників дитини. У Миколаєві перший випуск фахівців отримав сертифікати

Підготовка помічників дитини. У Миколаєві перший випуск фахівців отримав сертифікати
Жителі Миколаєва, які закінчили курси асистентів дітей з особливими потребами, 18 жовтня 2023 року. Фото: Миколаївська міська рада

У Миколаєві 18 жовтня вручили сертифікати про закінчення курсів асистента дитини з особливими освітніми потребами. Цей документ отримали 20 людей, серед яких двоє — з Миколаївської області. Протягом двох тижнів тривали заняття з психології, домедичної допомоги, реабілітації та основ соціальної роботи.

Про це йдеться на сайті Миколаївської міської ради.

Навчання тривало на базі Чорноморського національного університету імені Петра Могили. Курс безплатний, оскільки фінансується державою.

За словами директора департаменту праці та соціального захисту Миколаївської міської ради Сергія Василенка, станом на 18 жовтня є потреба у таких помічниках.

"Ми вперше впроваджуємо таку послугу, яка називається "асистент дитини". Вона розрахована на допомогу дитині з особливими освітніми потребами як в дитячих садках, так і в школах. Це дуже необхідно, особливо для батьків та навчальних закладів, які працюють з такими дітьми. Це дозволяє приділяти більше уваги дітям, які її потребують", — каже Сергій Василенко.

Жінка, яка закінчила курси та директор Департаменту праці та соцзахисту, 18 жовтня 2023 року
Жінка, яка закінчила курси та директор Департаменту праці та соцзахисту, 18 жовтня 2023 року. Фото: Миколаївська міська рада

У міськраді зазначили, що пройти навчання на асистента дитини може кожен, хто має загальну середню або професійно-технічну освіту. А також батьки дітей, яким треба інклюзивне навчання.

Протягом навчання, яке тривало два тижні майбутні фахівці вивчали психологію, домедичну допомогу, реабілітацію та основи соціальної роботи.

"Послугу надаватиме міський територіальний центр соціального обслуговування. Для її отримання батьки або інший законний представник дитини з особливими освітніми потребами звертається з заявою до міського департаменту праці та соціального захисту. Ця послуга для батьків надається безплатно", — повідомляється на сайті міськради.

Фахівці першого випуску розпочнуть працювати з 23 жовтня 2023 року.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок