Було чотири прильоти: у Миколаєві відновлюють пошкоджений обстрілами коледж

Було чотири прильоти: у Миколаєві відновлюють пошкоджений обстрілами коледж

Було чотири прильоти: у Миколаєві відновлюють пошкоджений обстрілами коледж
Кран над дахом політехнічного коледжу, 16 жовтня 2023 року. Фото: Назарій Рубаняк/Суспільне Миколаїв

У Миколаєві відновлюють політехнічний коледж, що постраждав внаслідок російських обстрілів у 2022 році. Тоді до відбудови залучалися волонтери та співробітники закладу. Нині працюють фахівці "Житлопромбуд 8".

Як триває відбудова та коли студенти зможуть повернутися до очного навчання кореспондентам Суспільного розповів керівник закладу Михайло Надич.

Політехнічному фаховому коледжу внаслідок російських обстрілів було завдано збитків більш ніж на 50 мільйонів гривень, розповів тимчасово виконуючий обов'язки директора Михайло Надич.

"Але це тільки на навчальний корпус, мається на увазі. А те, що ви бачите позаду, їдальню, то це ще не розраховували, не дивилися. На територію було чотири прильоти. Один з них — це безпосередньо влучання в будівлю коледжу", — розповів керівник закладу.

коледж
Пошкоджений кабінет математики у коледжі, 16 жовтня 2023 року. Фото: Назарій Рубаняк/Суспільне Миколаїв

"Ми вже маємо змогу принаймні на половину відновити потужності навчального закладу. А це вже хоча б навчання в дві зміни. Закриємо приміщення. І можна буде вже відновлювати бомбосховище. То ми сподіваємося, що 1 вересня уже, можливо, наступного року дозволимо вийти вже сюди студентам. Можливо. Там подивимося, як далі буде ситуація", — сказав Михайло Надич.

Станом на жовтень 2023 в коледжі дистанційно навчається 685 студентів. В штаті закладу — 136 працівників, говорить Михайло Надич. Нині над відновленням будівлі працює організація "Житлопромбуд 8".

"Кожен день працюємо. Розпочали відновлення цього закладу 18 липня цього року. Відновили на даний момент вже три поверхи", — розповів виконроб Дмитро Антовський.

коледж
Зварювальні роботи, 16 жовтня 2023 року.

У коледжі замінили близько ста вікон та 700 метрів покрівлі.

"Зараз ведуться ще монолітні роботи, зварні роботи, мурування. Також паралельно виконуємо скління повністю будівлі. Також проводимо сантехнічні роботи, по опаленню цієї будівлі, лагодимо водопровід. Ну все будемо відновлювати", — сказав технічний директор Олексій Цуркан.

коледж
Роботи на даху коледжу, 16 жовтня 2023 року. Фото: Назарій Рубаняк/Суспільне Миколаїв

На відновлення закладу з обласного бюджету було виділено 22 мільйони 378 тисяч гривень, розповів під час брифінгу заступник директора Департаменту містобудування, архітектури та супроводження розвитку проєктів Миколаївської обласної військової адміністрації Олександр Нефьодов.

Закінчити роботи з відновлення планують наприкінці 2023 року.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок