Заробляв на гуманітарних автомобілях. На Миколаївщині судитимуть підприємця

Заробляв на гуманітарних автомобілях. На Миколаївщині судитимуть підприємця

У Коблівській громаді Миколаївської області станом на сьоме жовтня судитимуть 56-річного чоловіка, який отримав вантажні автомобілі та причепи як гуманітарну допомогу від благодійного фонду Литви. На транспорті, що мав забезпечувати потреби громади, підприємець за гроші перевозив вантажі.

Про це повідомили на сайті Головного управління Національної поліції у Миколаївській області.

Правоохоронці встановили, що 56-річний чоловік, маючи зв’язки з благодійним фондом Республіки Литва, отримав вантажні автомобілі та причепи як гуманітарну допомогу для забезпечення потреб територіальної громади.

"Фігурант отримав довіреність, яка уповноважувала його представляти інтереси сільської ради під час купівлі-продажу та постановки на облік транспортних засобів. Згодом підприємець, отримавши вантажівки з причепом у розпорядження, використовував їх для надання транспортних послуг із перевезення вантажів іншим підприємствам за окрему платню", — розповів заступник начальника ГУНПГоловного управління Національної поліції, начальник слідчого управління Едуард Соловйов.

У поліції зазначили, що ринкова вартість автомобілів становить майже пів мільйона гривень.

Станом на сьоме жовтня 2023 року слідчі закінчили розслідування та направили обвинувальний акт до прокуратури, яка скерувала його до суду для розгляду. Чоловіка підозрюють у незаконному використанні гуманітарної допомоги з метою прибутку. Санкція статтіЧастина 3 стаття 201-2 Кримінального Кодексу України передбачає до семи років ув'язнення з конфіскацією майна без права обіймати певні посади до трьох років.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок