Інклюзивні та броньовані. Снігурівській громаді Миколаївщини передали шкільні автобуси

Інклюзивні та броньовані. Снігурівській громаді Миколаївщини передали шкільні автобуси

Інклюзивні та броньовані. Снігурівській громаді Миколаївщини передали шкільні автобуси
Автобуси для Снігурівської громади, 4 жовтня 2023 року. Фото: Миколаївська обласна військова адміністрація

Польські волонтери четвертого жовтня передали Снігурівській громаді чотири шкільні автобуси. Транспорт обладнаний пандусами, два автобуси — частково броньовані.

Про це повідомив начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

"Це ще один важливий крок у розвитку нашої громади та підтримці освіти для дітей. Дякуємо за вашу роботу та допомогу міжнародних партнерів", — сказав начальник Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта.

Чотири автобуси обладнані пандусами для дітей, які мають інвалідність. Два автобуси частково броньовані. У кожному — 18 посадкових місць.

Інклюзивні та броньовані. Снігурівській громаді передали шкільні автобуси
Пандус в автобусі. Фото: Миколаївська обласна військова адміністрація

"Ці автобуси — це результат нашої спільної роботи та відповідь на потреби місцевих громад. Робимо все можливе задля забезпечення комфорту та безпеки дітей", — сказав Віталій Кім.

Автобуси отримані у рамках співпраці з Регіональним офісом міжнародного співробітництва та Миколаївської обласної військової адміністрації.

Що відомо про Снігурівську громаду

  • Десятого листопада Сили оборони України звільнили місто Снігурівка.
  • Відходячи зі Снігурівки, збройні сили Російської Федерації заміновували будинки місцевих жителів, дороги та залишали міни на відкритих територіях.
  • 14 листопада запрацював у повному обсязі пункт базування Миколаївського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф
  • У Снігурівці станом на 16 листопада відновлюється транспортне сполучення, водо-, електро- та газопостачання, місцевим жителям видають гуманітарну допомогу, тривають роботи з відновлення життєзабезпечення в місті та громаді — вибухотехніки розміновують території, фахівці лагодять мережі водо- та електропостачання, міська влада збирає заявки на гуманітарну допомогу.
  • 17 листопада в місті Снігурівка відновила роботу пожежно-рятувальна частина. Триває оновлення автомобільного парку та поповнення матеріально-технічної бази.
  • Снігурівка стала першим деокупованим населеним пунктом Миколаївщини, де запрацювала "Укрпошта"
  • У деокупованій Снігурівці 21 листопада відновив роботу поліцейський відділок
  • Розпорядженням президента України Іван Кухта призначений начальником Снігурівської міської військової адміністрації Баштанського району Миколаївської області.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок