"Працюємо над збільшенням туристичного сезону". Бакоту на Хмельниччині відвідали 100 тисяч туристів

"Працюємо над збільшенням туристичного сезону". Бакоту на Хмельниччині відвідали 100 тисяч туристів

"Працюємо над збільшенням туристичного сезону". Бакоту на Хмельниччині відвідали 100 тисяч туристів
. Фото: Андрій Захарко

Цього року туристичний потік на Бакоту, що на Хмельниччині, збільшився. Тут люди обирали екскурсії до скельного монастиря, відпочинок на пляжах Старої Ушиці, риболовлю, культурно-мистецький туризм в селах Гораївці, Висока Гора, Чабанівка. Загалом протягом року Бакоту відвідали сто тисяч туристів.

Про це Суспільному розповів директор "Туристично-інформаційного центру" Староушицької громади Андрій Захарко.

Бакота, каже, це не тільки місце затопленого села на Кам'янеччині, про яке всі знають. Тут наразі існує багато інших туристичних магнітів та пропозицій для різних цільових аудиторій.

На Бакоті розвивається культурно-мистецький туризм, липень 2023. Фото: Андрій Захарко
На Бакоті розвивається культурно-мистецький туризм, липень 2023. Фото: Андрій Захарко.

"Ми зробили новий пляж з білим піском в долині Старої Ушиці, там пологий захід до води. Тож сюди приїздило багато родин з Хмельницької, Львівської, Чернівецької та Київської областей. Також велика кількість рибалок приїжджає. Влітку багато відпочиваючих обирали активний відпочинок на воді: сапи, байдарки, будиночок на воді",— зазначив Андрій.

Родини з дітьми обирали відпочинок на піщаному пляжі Старої Ушиці, липень 2023. Фото: Андрій Захарко
Родини з дітьми обирали відпочинок на піщаному пляжі Старої Ушиці, липень 2023. Фото: Андрій Захарко.

Зазвичай люди відвідують екскурсії на оглядовий майданчик Бакоти та до скельного монастиря. Але цього року туристи приїздили і до крафтових виробників: на виноробню Богдана Павлія, в трав’ярню Миколи Продивуса, на козячі ферми, додав чоловік.

Також влітку перших туристів прийняли власники глемпінгів. На Бакоті для любителів такого відпочинку встановили 12 глемпів (намети для комфортного проживання).

"Туризм — це один із стратегічних напрямків розвитку Староушицької громади. Тому ми активно його розвиваємо: облаштували новий піщаний пляж, зробили туристичне маркування території, створили інформаційні мапи, щоб можна було дізнатися про більшу кількість туристичних місць ",— розповів Андрій Захарко.

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок