Де у Хмельницькому найпопулярніші та найдорожчі земельні ділянки

Де у Хмельницькому найпопулярніші та найдорожчі земельні ділянки

Ексклюзивно

Найбільшим попитом у Хмельницькому користуються земельні ділянки у Дендропарковому, Розсошанському масивах та у районі Старого аеродрому. Там одна сотка землі під приватну забудову коштує від 6 до 10 тисяч доларів.

Про це Суспільному розповів фахівець з нерухомого майна Віктор Шендера.

"Одні з найдорожчих земельних ділянок – у районі Старого аеродрому (Заготзерно). Там залишилось мало вільних ділянок і вони по 5-6 соток, а бажаючих купити — вистачає. Тому тут люди готові платити до 10 тисяч доларів за сотку", — пояснює рієлтор.

З його слів, Дендропарковий масив також є популярним серед покупців через локацію.

"Там поруч ліс, тому ділянки в цій екологічній зоні вартують по 6-8 тисяч доларів за сотку", — зазначив Віктор Шендера.

А от найдорожчі земельні ділянки у Хмельницькому — у масиві Розсошанському, що у мікрорайоні Ружична.

"У цьому масиві є озеро та ліс, тому земельні ділянки 18-20 соток під приватну забудову на першій вулиці коштували по 120-150 тисяч доларів. Навіть пропонувались і великі ділянки — 30 соток за 300 тисяч доларів", — розповів Віктор.

За словами рієлтора, на початку російсько-української війни ринок зупинився, але протягом пів року люди знов почали купувати.

"Зараз продажі земельних ділянок вийшли на такий самий рівень, як до війни. Попит є. А вартість сотки землі поступово підвищується, тому що у Хмельницькому залишається все менше хороших ділянок", — пояснив фахівець.

Віктор переконаний, що ціни зростатимуть, але все залежатиме від ситуації в державі та новин з фронту.

"Більшість покупців — це місцеві. Проте є невеликий відсоток — це переселенці з Харкова, Запоріжжя. Вони приїхали у наше місто, їм тут сподобалось. Вони купляють ділянки, будинки, квартири й планують залишатись тут", — додав Віктор Шендера.

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram, Facebook та Threads.

На початок