У Донецькій області з 30 населених пунктів евакуювали всіх дітей

У Донецькій області з 30 населених пунктів евакуювали всіх дітей

Ексклюзивно
Евакуація дітей у Донецькій області
. Фото: ДСНС

На Донеччині з 30 населених пунктів евакуювали всіх дітей.

Про це Суспільному повідомила заступниця начальника Донецької обласної військової адміністрації Юлія Костюніна.

Дітей вивезли з наступних населених пунктів області:

  • Волноваський район – Вугледар, Пречистівка;
  • Бахмутський район – Бахмут, Іванівське, Хромове, Федорівка, Міньківка, Голубівка, Привілля, Роздолівка, Часів Яр, Залізне;
  • Покровський район – село Костянтинівка, село Красногорівка, село Максимільянівка, Орлівка, Первомайське, Нетайлове, Бердичі, Новокалинове, Новопокровське, Новобахмутівка;
  • Краматорський район – Іванопілля, село Миколаєвка, Подільське, селище Ямпіль, Торське, Зарічне, Тихонівка, Васютінське.

За словами Юлії Костюніної, з цих населених пунктів евакуювали 229 дітей.

Що відомо про примусову евакуацію дітей з зони бойових дій

Механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій уряд схвалив 7 березня.

Рішення про примусову евакуацію дітей, коли батьки чи опікуни зобов'язані виїхати з небезпечного населеного пункту, приймає обласна військова адміністрація. Процедура передбачає евакуацію неповнолітнього разом з одним з батьків, який не може відмовитись від виїзду з небезпечного населеного пункту.

Першим населеним пунктом, звідки почали примусово вивозити неповнолітніх із батьками, став Бахмут. Згодом планували розпочати примусову евакуацію в 13 громадах Донеччини, зокрема в Авдіївській та Очеретинській. 4 квітня Мінреінтеграції оголосило, що примусову евакуацію у Донецькій області запровадили у 21-му населеному пункті Донецької області, звідти із батьками мали вивезти 126 дітей, які проживають поруч з лінією фронту.

5 серпня ще з дев’яти населених пунктів регіону, які розташовані поблизу районів, де ведуться бої, оголосили примусову евакуацію дітей. Як повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, з населених пунктів планували вивезти 130 неповнолітніх.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок