Ще у дев’яти населених пунктах Донеччини оголосили примусову евакуацію дітей

Ще у дев’яти населених пунктах Донеччини оголосили примусову евакуацію дітей

Важливо
Евакуація жителів Донеччини
. Евакуація жителів Донеччини, 2 серпня 2023 рік. Фото: Facebook / ДСНС Донеччини

З дев’яти населених пунктів Донецької області, які розташовані поблизу районів, де ведуться бої, оголосили примусову евакуацію дітей. З населених пунктів планують вивезти 130 неповнолітніх.

Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Де проходитиме евакуація:

  • Ямпiль,
  • Зарiчне,
  • Торське,
  • Opixyвaтка,
  • Никонорiвка,
  • Малинiвка,
  • Тихонiвка,
  • Васютинське,
  • Рай-Олександрiвка.

Що відомо про примусову евакуацію дітей

7 березня уряд схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій. Таке рішення було ініційоване та розроблене Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення.

Раніше Мінреінтеграції запропонувало ввести примусову евакуацію дітей з їхніми батьками із зон активних бойових дій.

4 квітня МінТОТ оголосив, що примусову евакуацію у Донецькій області запровадили у 21-му населеному пункті Донецької області, звідти із батьками мають вивезти 126 дітей, які проживають поруч з лінією фронту. До цього родини з дітьми примусово вивозили лише в Бахмуті та планували розпочати примусову евакуацію в 13 громадах, зокрема в Авдіївській та Очеретинській.

Рішення про примусову евакуацію дітей, коли батьки чи опікуни зобов'язані виїхати з небезпечного населеного пункту, приймає обласна військова адміністрація.

Окрім Бахмута, в Донецькій області до переліку територій, де можуть запровадити примусову евакуацію дітей через активні бойові дії, розглядають ще 13 громад. Це Авдіївська, Курахівська, Мар’їнська, Очеретинська, Часовоярська, Сіверська, Соледарська, Званівська, Торецька, Вугледарська, Великоновосілківська, Комарська територіальні громади, а також села Костянтинівської територіальної громади, що межують з лінією фронту.

З яких населених пунктів Донеччини евакуювали всіх дітей

У лютому всіх дітей вивезли з Вугледара. Останнім був 15-річний син місцевого священника: родина відпустила підлітка до бабусі, розповідали у поліції Донецької області.

Всіх дітей евакуювали також у лютому і з селища Велика Новосілка: поліцейським вдалось вмовити родину з трьома дітьми виїхати і більш безпечний район.

В середині березня поліцейський загін "Білі янголи" вивіз дітей з міста Часів Яр, що неподалік Бахмута.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок