МОЗ змінило розподіл за карантинними зонами. Кількість "червоних" районів зросла

МОЗ змінило розподіл за карантинними зонами. Кількість "червоних" районів зросла

Оновлено
МОЗ змінило розподіл за карантинними зонами. Кількість "червоних" районів зросла
.

Міністерство охорони здоров'я оновило карту "жовтих", "помаранчевих" і "червоних" зон України. За новим розподілом, кількість "червоних" зон зросла з 8 до 14, до них додалися місто Коломия і Тисменицький район Прикарпаття, місто Острог і Радивилівський район Рівненщини, Чернівці і Заставнівський район Буковини. Зміни набудуть чинності 24 серпня.

"Оновлені рівні епідемічної небезпеки в регіонах. Комісія затвердила 14 "червоних" рівнів небезпеки, 75 — "помаранчевих" і 106 — "жовтих". Зокрема рівні епідемічної небезпеки затверджені в 14 областях нашої країни, це — Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Одеська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька і Чернівецька, а також Київ", — повідомив на брифінгу головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За рішенням комісії, Київ залишається у "жовтому" рівні небезпеки, на Волині до "жовтого" рівня віднесено 7 районів, у тому числі, адміністративний центр Луцьк, до "помаранчевого рівня" — 4 райони.

На Житомирщині до "жовтого" рівня потрапили 16 районів, зокрема, Житомир. На Закарпатті у "жовтій" зоні опинилися 7 районів, у "помаранчевій" — 6, зокрема, Ужгород. На Прикарпатті до "жовтого" рівня належить 8 районів, до "помаранчевого" — 7, зокрема, Івано-Франківськ, до "червоного" рівня потрапили 4 адміністративні одиниці — місто Коломия, Городенківський, Тисменицький і Косівський райони.

На Київщені до "жовтого" рівня небезпеки віднесено 10 районів, до "помаранчевого" — один. При цьому на Львівщині до "помаранчевого" рівня віднесено 28 районів, зокрема, Львів, до "червоного" рівня — місто Самбір. На Одещині до "жовтого" рівня потрапили 14 районів, у тому числі, Одеса, до "помаранчевого" рівня — 5 районів, до "червоного" — місто Біляївка. На Рівненщині до "жовтого" рівня віднесли 8 районів, "помаранчевого" — 6, "червоного" — 5 адміністративних одиниць, зокрема, міста Дубно й Острог, Костопильський, Радивилівський і Рівненській райони.

Ляшко розповів, що на Сумщині на "жовтому" рівні опинилися 6 районів, у тому числі, Суми, а на Тернопільщині — 9, до "помаранчевого" рівня потрапили 5 районів, зокрема, Тернопіль. На Харківщині до "жовтого" рівня віднесли 10 районів, до "помаранчевого" — 3 райони, зокрема, Харків. На Хмельниччині до "жовтого" рівня потрапили 10 адміністративних одиниць, у тому числі, Хмельницький. На Буковині 10 районів віднесли до "помаранчевого" рівня, а до "червоного" потрапили 3 адмінодиниці — Чернівці, Заставнівський і Кіцманцький райони.

Карта карантинних зон
Карта карантинних зон. МОЗ
Читайте також: "Ляшко пояснив різницю між зеленою, жовтою і помаранчевими зонами поширення COVID-19"

Головний санітарний лікар зазначив, що всі ті райони України, які не потрапили до переліку "жовтих", "помаранчевих" або "червоних" зон, є "зеленими". У "зелених" районах забороняється знаходитися без маски або респіратора в громадських будівлях, проведення масових заходів за участі більше однієї людини на м² , трансляція фільмів у кінотеатрах заповнінюстю більше за 50%, перевезення пасажирів дозволяється тільки в межах сидячих місць.

На "жовтій" території додатково до обмежень "зеленої" забороняється відвідування установ соціального захисту, діяльність хостелів, нічних клубів (після 24:00 і до 7:00), проведення масових заходів у закладах харчування для 20 осіб і більше. На "помаранчевій" території забороняється діяльність закладів розміщення, крім готелів, діяльність розважальних закладів із заповненістю понад 50%, планові шпиталізації і операції, роботи спортзалів із понад одним відвідувачем на 10 м², обмеження масових заходів до однієї людини на 10 м², відвідування закладів освіти групами більше 20 осіб, перевезення пасажирів громадським транспортом більше за 50% заповненості.

Водночас на "червоній" території заборонена робота громадського транспорта, закладів освіти, у тому числі шкільних і дошкільних. Дозволяється висадка пасажирів лише транспортом, який курсує транзитом, і висадка міжміського транспорту.

Що відомо

  • Станом на ранок 20 серпня в Україні COVID-19 за добу лабораторно підтвердили у 2134 осіб, з них — 100 дітей та 160 медпрацівників. 704 пацієнтів одужали, а 40 — померли від ускладнень, що є найбільшою кількістю з початку епідемії.
  • Уряд ухвалив постанову, яка передбачає встановлення карантину з 1 по 31 серпня, проте умови обмеження визначатимуться тим, у якій із чотирьох зон — "зеленій", "жовтій", "помаранчевій" чи "червоній" — перебуває той чи інший регіон.
  • 22 липня уряд продовжив карантин до кінця літа, проте з певними умовами.
  • З 17 серпня в Україні змінився розподіл міст за карантинними зонами відповідно до ситуації з коронавірусом. До "червоної" зони тоді потрапили 5 районів.
  • Міністерство охорони здоров'я оновило перелік країн "червоної" та "зеленої" зон. В Україні за останні 14 днів захворюваність на COVID-19 становить 38,10 осіб на 100 тисяч населення. Україна входить до "зеленої" зони.
  • Ляшко заявив, що з 1 вересня школи відкриють, але вони працюватимуть тільки до того часу, поки не буде перевищений епідпоріг захворювання на коронавірус.
На початок