Помер харківський актор та волонтер Михайло Кабанов

Помер харківський актор та волонтер Михайло Кабанов

Помер харківський актор та волонтер Михайло Кабанов
. Харківський артист, волонтер Михайло Кабанов. Фото: Михайло Кабанов/Facebook

У віці 44 років помер харківський актор, волонтер та ексучасник гурту «Оркестр Че» Михайло Кабанов.

Про це Суспільному повідомив близький друг родини та колега Кабанова Михайло Озеров.

Озеров каже, більше інформації про обставини смерті та прощання з Михайлом Кабановим близькі та друзі оприлюднять згодом.

Що відомо про Михайла Кабанова

Михайло Кабанов народився у 1979 році. Був актором, учасником арт-рок-гурту "Оркестр Че", який створив разом з Олегом Кадановим та Сергієм Савенком у 2002-му році. Пізніше став співзасновником й артдиректором харківського рок-пабу "Стіна".

Під час Революції Гідності Кабанов підтримував Євромайдан, від самого початку російської агресії у 2014 році організував у пабі збір допомоги для українських добровольчих підрозділів. У листопаді того ж року у закладі стався теракт, поранення отримали 11 людей, зокрема й Михайло Кабанов. За даними слідства, завербована російськими спецслужбами харків’янка Марина Ковтун принесла й активувала міну біля барної стійки.

Волонтерити разом із друзями та колегами Кабанов продовжував і під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Зокрема, передавав військовим одяг та спорядження. 5 червня 2023 року рок-паб "Стіна" вдруге був пошкоджений вибухом: російська ракета С-300 влучила у дорогу в 20 метрах від закладу.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок