Волейбол: чемпіонат Європи
Волейбол: чемпіонат Європи
"Усе в порядку". Капітан України не вийшов у старті гри на Євро: федерація пише про пошкодження, гравець – заперечує

"Усе в порядку". Капітан України не вийшов у старті гри на Євро: федерація пише про пошкодження, гравець – заперечує

Ексклюзивно
"Усе в порядку". Капітан України не вийшов у старті гри на Євро: федерація пише про пошкодження, гравець – заперечує
. Капітан збірної України Олег Плотницький. Фото: CEV

Що відбулося з Олегом Плотницьким.

Збірна України з волейбону з поразки стартувала на чемпіонаті Європи-2023: у першому турі команда Угіса Крастіньша в чотирьох сетах поступилася збірній Словенії. У стартовому складі України на цю гру не було капітана команди, Олега Плотницького.

Олег незмінно виходив у старті на кожен матч України у Золотій Євролізі та Кубку Претендентів, однак не потрапив до старту на перший матч Євро. Відсутність Плотницького стала несподіванкою також для Словенії, асистент тренера якої звертав увагу на це між другим і третім сетом.

Упродовж матчу Федерація волейболу України у своєму Telegram-каналі повідомила, що Олег не вийшов у старті через пошкодження.

"Капітан збірної України Олег Плотницький не зміг вийти в стартовому складі команди на перший матч Євроволею-2023 проти словенців через проблеми з коліном", – йшлося в повідомленні на каналі ФВУ.

Водночас, Олег виходив епізодично на майданчик у першому та третьому сеті, а в четвертому – відіграв кілька розіграшів поспіль, двічі подавав.

Після матчу Суспільне Спорт у Варні запитало у Олега Плотницького про причину його відсутності у стартовому складі і що з його здоров'ям.

"Усе в порядку, я завтраУ матчі проти Хорватії, який відбудеться в четвер, 31 серпня. буду в старті. Травм немає, усе добре. Я готовий, розминався ж з командою", – відповів Плотницький.

Також Суспільне Спорт поставило запитання про відсутність Олега Плотницького у старті головному тренеру збірної України, Угісу Крастіньшу.

"На це були свої причини. Але сподіваюся, що в подальшому він буде [у стартовому складі], – відповів Угіс.

Він також пояснив, для чого випускав Олега і як впорався капітан з лімітованим часом на майданику.

"У першу чергу, він виходив на прийом на задню лінію. У ці моменти був важливим прийом – це було головне завдання. І він впорався, суперник, здається, заробив два очки. І навіть на своїй подачі зміг заробити додаткове брейкове очко. Тому, думаю, це була вдала заміна", – резюмував Крастіньш.

Що відомо

  • Збірна України на груповому етапі Євро-2023 з волейболу зіграє ще матчі проти Хорватії, Фінляндії, Іспанії та Болгарії.
  • На Євро-2021 Україна вилетіла на стадії 1/8 фіналу.

На початок