Легка атлетика: чемпіонат світу
Легка атлетика: чемпіонат світу
"Зробила дитячі помилки, дуже злюся на себе". Юлія Левченко прокоментувала виступ у кваліфікації на ЧС-2023

"Зробила дитячі помилки, дуже злюся на себе". Юлія Левченко прокоментувала виступ у кваліфікації на ЧС-2023

Ексклюзивно
"Зробила дитячі помилки, дуже злюся на себе". Юлія Левченко прокоментувала виступ у кваліфікації на ЧС-2023
. Юлія Левченко, фото: GETTY IMAGES

Ексклюзивний коментар Юлії Левченко для Суспільне Спорт.

25-річна українська стрибунка у висоту Юлія Левченко завершила виступ на чемпіонаті світу-2023 у кваліфікації. У відборі до фіналу Левченко показала результат 1.89 метра, але за кількістю спроб не потрапила до числа спортсменок, що відібралися далі.

Левченко розпочала виступ з висоти 1.80 м, тоді 1.85 м – обидві взяла з першої спроби. Планку на висоті 1.89 м українка підкорила лише з третьої спроби, а 1.92 м – не змогла взяти узагалі.

Упродовж сезону 2023 року Юлія демонструвала свої найкращі стрибки за останні кілька сезонів, однак зрештою – вдруге поспіль не пройшла до фіналу чемпіонату світу. У 2022 році Левченко з результатом 1.90 м фінішувала 15-ю в Орегоні, у 2023 – 17-е місе в Будапешті.

Після виступу Юлія Левченко поспілкувалася з Суспільне Спорт, розповіла про причини невдачі та оцінила свій старт на чемпіонаті світу.

  • Загальна оцінка виступу
"Усе було добре [із самопочуттям], виправдовуватись не буду. Я зробила деякі помилки, які мені дуже не сподобались, я на себе дуже злюсь. І, чесно кажучи, навіть немає чого аналізувати, тому що я просто зробила якісь для себе дитячі помилки. Скажу, що я краще почувала себе десь всередині змагань, і наприкінці. А на початку ще було так, трошки треба було прокинутися. Потім все було ок, але я дуже засмучена і зла на себе".
  • Про другу спробу на 1.92 м – планка спершу встояла, але зрештою впала

"Я за відчуттями зрозуміла, що дуже рано почала "уходити" на планку, що все склалося класно, треба було лише трошки почекати, а я вже так звалилась, Через цього дуже злилася, тому що вже все було зроблено, і вже трошки, буквально пару моментів я не доробила. Я не на планку була зла, а на себе".

  • Про подальші плани у сезоні

"Я думаю, мені треба зараз дати собі час, бо зараз я нічого не хочу, зараз хочу злитись тільки. Але буду мати надію, що відійду і включусь, бо важко себе налаштовувати, коли щось не вийшло. Воно важко, але я думаю, що треба зібратися, просто дати собі час. Дякую, я вибачаюсь".

На початок