Кропивницьке училище, вперше за тридцять років, отримало нові верстати

Кропивницьке училище, вперше за тридцять років, отримало нові верстати

Кропивницьке училище, вперше за тридцять років, отримало нові верстати
.

Центральноукраїнське професійне училище у Кропивницькому отримало верстати для Центру з підготовки верстатників вперше за тридцять років. Про це Суспільному розповіла директорка училища Оксана Яценко. Два з половиною мільйони гривень на обладнання виділило Міністерство освіти.

За словами Оксани Яценко, у новому навчально-практичному центрі буде дев’ять верстатів.

” У майстерні верстатників верстати вісімдесятих років випуску. Поруч – нові китайські верстати. В січні 2019 року вийшов наказ Міністерства освіти про створення навчально-практичних центрів в училищах України. Серед списку було і наше училище. Верстатники – це доволі дефіцитна професія на сьогоднішній день. Вона визначена як професія державного значення і, звичайно, держава підтримує кваліфікованого робітника саме цієї професії. Тому і виділяє кошти на підготовку кадрів. Ми здійснюємо підготовку верстатників згідно державного замовлення”.

Майстер Роман Василенко нові верстати оцінив так:

”Ці верстати більш точні, в них є місцеве освітлення, вони компактні, в комплекті ідуть пристосування, які не мали старі верстати. Нам зручніше за ними стояти, працювати. Вони безпечніші. На них навчатимуться студенти І-ІІІ курсів”.

Для комп’ютерного класу, в рамках створення Навчально-практичного центру, придбали п'ятнадцять комп’ютерів, мультимедійну дошку та навчальний тренажер, який дасть можливість навчати операторів верстатів із програмним керуванням.

Запрацює Центр до кінця тижня.

На початок