Програма "Прихисток": скільки нею скористалося на Полтавщині

Програма "Прихисток": скільки нею скористалося на Полтавщині

Житло для ВПО
. Фото: УНІАН

У Полтавській області діє програма "Прихисток". У рамках неї на сайті можна знайти та надати житло людям, які хочуть евакуюватись до більш безпечних регіонів.

Нині понад 1200 людей із Полтавщини долучилися до програми "Прихисток", такі дані вказані на офіційному сайті проєкту. Зокрема, це ті жителі області, хто надав прихисток для ВПО.

За словами директора департаменту житлово-комунального господарства та енергетики Полтавської ОВА Едуарда Реви, усього згідно з програмою "Прихисток" відшкодували жителям Полтавщини 230 мільйонів гривень. З них – 22,3 мільйони гривень за рахунок державного бюджету, понад 207 мільйонів – благодійних організацій.

Це гроші, які виплатили власникам приватних домоволодінь Полтавщини, що розмістили у себе ВПО.

Як отримати компенсацію власнику приміщення

  • Потрібно зареєструвати своє житло на сайті "Прихисток";
  • На наступний день подати заяву до органів місцевого самоврядування (виконавчого комітету), вказати ім’я, по батькові кожної з розміщених осіб та додати копії документів, що посвідчують їх особи;
  • Завантажити бланк заяви, в день припинення розміщення ВПО або зміни кількості проживаючих подати заяву з оновленою інформацією;
  • Звернутись до виконавчого комітету сільської/селищної/міської ради за місцем розташування жилого приміщення для отримання грошової допомоги.

Хто може отримати компенсацію

Повнолітні люди, які є власниками жилих приміщень і безоплатно можуть розмістити ВПО.

Яка сума допомоги від держави

З 1 жовтня до 31 березня сума компенсації становила 30 гривень за один день проживання однієї людини. З 1 травня по 30 вересня – 14 гривень 77 копійок. За місяць власникам приміщень компенсують майже 444 гривні за людину.

Коли здійснюється виплата

Виплата здійснюється у безготівковій формі за вказаними у заяві банківськими реквізитами до 20-го числа наступного місяця. Виплачується за умови відсутності заборгованості по комунальних платежах у власника жила.

Від 19 березня 2022 року по 14 серпня 2023-го – необхідна сума виплат компенсації на Полтавщині по програмі "Прихисток" понад 420 мільйонів гривень, каже Едуард Рева.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок