"Чому я живий?": у Миколаєві відновили кінопокази просто неба

"Чому я живий?": у Миколаєві відновили кінопокази просто неба

"Чому я живий?": у Миколаєві відновили кінопокази просто неба
Люди на перегляді фільму "Чому я живий?", 5 серпня 2023 року. Фото: Олександр Гордієнко/Суспільне Миколаїв

У Миколаєві на Восьмому причалі відновили покази фільмів просто неба. Щотижневі кінопокази стартували п'ятого серпня 2023 року зі стрічки одеської кіностудії "Чому я живий?" українського режисера Віллена Новака.

Про це кореспондентам Суспільного розповів засновник громадського простору *8 Причал Микола Капацина.

"Ми давно вже мріємо відновлювати нашу активність, запрошувати гостей і частіше бачитись з миколаївцями на *8 Причалі. Тому, власне, це наше внутрішнє рішення — запрошувати гостей на перегляд фільмів. І наступні місяці до закінчення теплого періоду ми плануємо показувати open air (просто неба — ред.) українські фільми", — говорить Микола Капацина.

причал
Засновник громадського простору *8 Причал Микола Капацина, 5 серпня 2023 року. Фото: Олександр Гордієнко/Суспільне Миколаїв

Стрічка розповідає про українсько-єврейську родину, яка живе в Маріуполі у часи окупації й нацистського терору. Співорганізатором показу виступає Громадська організація "ТУТ".

"Сьогодні дивимось фільм "Чому я живий?" одеської кіностудії, він є дуже актуальним наразі. Хоча це стрічка про події, які відбувались 70 років тому, під час окупації Маріуполя", — додає представниця громадської організації Дар'я Зворигіна.

причал
Городяни на перегляді кінострічки, 5 серпня 2023 року. Фото: Олександр Гордієнко/Суспільне Миколаїв

Миколаївець Сергій говорить, що на кінопоказ прийшли не тільки жителі Миколаєва, але й гості міста.

"Це прекрасно, я дуже радий, що цей захід відбувся і надалі буде відбуватися. Будемо приходити. Он моя жінка прийшла разом зі своєю сестрою, яка до нас приїхала. Тобто відвідують не тільки містяни, а ще й гості міста. Все прекрасно, відпочити, розслабитись з людьми. Ми бачимо, що місто також оживає і це все дуже добре", — розповідає глядач Сергій.

Глядачі розмістились на самому просторі причалу і на дотичних схилах.

причал
Перегляд фільму, 5 серпня 2023 року. Фото: Олександр Гордієнко/Суспільне Миколаїв

Фільм вийшов у прокат четвертого листопада 2021 року та одразу переміг на трьох міжнародних фестивалях: Europe Film Festival, Future оf Film Awards та Silk Road Film Awards.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок